Alkol üretiminde artış mısıra yaradı

Hürriyet Haber
06.02.2006 - 00:00 | Son Güncelleme:

ULUSLARARASI Hububat Konseyi’nin son raporunda, etil alkol üretiminin artması nedeniyle dünya mısır tüketim tahminini 3 milyon ton yükselterek, 675 milyon ton olarak açıkladığı bildirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, Uluslararası Hububat Konseyi’nin (IGC) 2006 yılının Ocak tarihli son raporunda, kuzey yarımküredeki birçok önemli üretici ülkede (özellikle ABD ve Çin’de), mısır hasadının daha önce tahmin edilenden çok fazla olması nedeniyle 2005/06 dünya mısır üretimini, önceki tahmininden 6 milyon ton yüksek olarak, 683 milyon ton düzeyinde açıkladığını söyledi. IGC’nin raporunda, dünya mısır tüketiminin ise 3 milyon ton yükseltilerek, 675 milyon ton olarak tahmin edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu, "Bu miktar, 2004/05’in rekor tüketimine eşittir. Bu düzeydeki tüketimin nedeni, hızla gelişen etil alkol üretimi ve yemlik tüketimindeki artıştır. Özellikle etil alkol ve yemlik için Avrupa, Afrika ve Kuzey Amerika’daki yüksek talebe bağlı olarak geçen yılki rekor mısır tüketiminin geçilmesi bekleniyor" dedi.
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı