Alkışlı sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Alkışlı sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

KONAK Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında iki yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi işçilerin alkışları arasında imzalandı.

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un da katıldığı törende coşku yaşandı. İmzalar, işçilerin, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları eşliğinde atıldı.

Yüzde 15-20 arttı

Sözleşmeyle kadrolu çalışan işçilerin yevmiyelerine yüzde 15-20 arasında zam yapıldı. İkinci yıl ise TÜFE artışlarına 1 puan eklenerek maaşlarda artış sağlandı. Ayrıca işçiler ağır işler primi, yemek ve yakacak parası, eğitim, afet ve erzak yardımı da alacak. Birinci yıl artış oranı yüzde 15 olan işçiler, yüzde 5’lik kıdem zammının yansımasıyla toplamda 20-22 oranında artış elde etti. En düşük işçi maaşı prim hariç bin 994 TL’den 2 bin 393 TL’ye yükseldi. 18-20 yıllık işçilerin maaşı 2 bin 300 TL’den 2 bin 760 TL’ye, 25 ve üzeri işçilerin maaşları ise 2 bin 743 TL’den 3 bin 374 TL’ye çıktı.

Başkan’a teşekkür

Haberin Devamı

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en çalışkan belediye başkanları arasında seçilen Hakan Tartan’ı kutlayarak, “Bizi adam yerine koyan başkanımızın tüm gücümüzle her zaman arkasındayız” dedi. Başkan Hakan Tartan da, “Göreve geldiğimde en iyi sözleşmeleri yapacağımızı söylemiştim, öyle de yaptık. +5 puanlık yeni düzenlemeyi bir puan da ben artırıyorum. İşçisinin, emekçisinin hakkını veren bir başkan olmaktan mutluyum” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!