Alışverişi zorlaştırmayalım

Alışveriş yaparken sizi en çok ne rahatsız eder? Kasalarda hiç bitmeyecek gibi görünen sıralar mı, fiyatları yazmayan ürünler mi, yoksa iki alışveriş arabasının yan yana geçemeyeceği kadar dar olan raf araları mı?

Alışveriş, biz kadınlar için -kıyafet alışverişi hariç- mecburi ve rutin yapılan bir iş olduğu için bir an önce bitsin isteriz. Her zaman yapılacak daha çok iş vardır ve bazen sıra nedeniyle alışverişten vazgeçtiğimiz bile olur.
Kasa kuyruklarında zaman zaman yaşanan gerginliklerin de sebebi budur. Herkes bir an önce alışverişi bitirip güne geri dönmek ister.
Ben alışveriş sırasında yaşadığımız aksiliklerin bizden kaynaklandığını düşünüyorum. Elbette ki marketlerin de sorumlulukları var ama genel olarak müşteri kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz.
Yol ortasında bırakılan alışveriş arabaları, nakit ödeme yapılan kasalara kredi kartıyla yapılmaya çalışılan ödemeler, vazgeçilen ürünlerin gerektiği gibi iade edilmemesi...
Kendimiz yaptığımızda sorun yaratmayacakmış gibi gelen şeylerin sorun olduğunu ancak başkaları yaptığında fark ediyoruz.
Alışverişte lütfen biraz daha düşünceli ve özenli olalım ki başkaları arkamızdan sinirlenmesin.

CILBIR

Malzemeler
* 2 adet tandır ekmeği ya da bazlama (Yarım somon ekmek de kullanabilirsiniz.)
* 2 su bardağı yeşil mercimek
* 2 su bardağı ılık su
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 100 gr tereyağı
* 2 çay kaşığı tuz
* Arzu edilirse 2 su bardağı kurut ayranı

Yapılışı
Mercimeği tencereye koyup üzerine çok az çıkacak kadar su ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
Tereyağını tavaya koyup üzerine incecik kıydığınız soğanları ilave edin ve sararıncaya (bal rengi) kadar kavurun. Tuzu serpip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Bu karışımın üzerine bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer taraftan, ekmekleri kuşbaşı et formunda dilimleyip fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Soğuyunca yuvarlak ya da kare borcama yan yana dizin.
Haşlayıp süzdüğünüz mercimeği üzerine serpiştirin. En üste tereyağlı soğanı gezdirip sıcak sıcak servise sunun. Arzu ederseniz kurut ayranını da üzerine gezdirebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları