Alışveriş yaparken

Biz kadınlar ne çok severiz alışveriş yapmayı.

Hele alışverişin pusulası giyim kuşamı gösteriyorsa daha da artar aldığımız tat. Hatta bazen yanımızdaki erkek "yeter" dediğinde fark ederiz, o ana kadar hiçbir şey almadığımızı. Alışverişe çıkmadan önce ne alacağımızı bilmek ve hatta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin en üstte yer aldığı bir liste yapmak hem zaman kaybın ı hem de para kaybını önleyecektir. Küçük bir fiyat araştırması yapmak da bizi "son pişmanlık" lardan koruyacaktır. Çünkü bazen hepimizin yaşadığı bir şeydir aldığımız ürünün aynısını başka birinin daha ucuza aldığını duyup hayıflanmak. Nereden neyi alacağımızı bilmek de sanırım alışverişi kolaylaştıran unsurların başında gelir. Hele hele gıda maddesi alırken çok daha dikkatli olmak ve örneğin son kullanma tarihlerine bakmadan almamak gerekli. Alışveriş deyip geçmeyin her şeyin bir püf noktası var.

Fırında patates yapmadan önce patatesleri 10 dakika kadar haşlayıp çatalla delerseniz daha kolay pişer.

Sosisli pilav

6 kişilik

Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 25 dakika

Malzeme listesi

6 adet sosis

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Öte yandan, sosisleri ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak 5-6 dakika kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ve sosisleri ekleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağının kapatın. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 20 dakika demlendirdikten sonra karıştırarak servise sunun.

Bademli kehribar tatlısı

10 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 25 dakika

Malzeme listesi

125 gr margarin (yumuşamış)

1 adet limon kabuğunun rendesi

Yarım su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

Üzeri için

2 su bardağı dövülmüş badem içi

2 yemek kaşığı toz şeker

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı çilek reçeli


Margarin, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri mikser kabında krema haline gelinceye kadar 5 dakika çırpın, Üzerine unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurup merdane yardımıyla yarım santimetre inceltin. Hamuru, fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen şeklindeki tepsiye yayıp bıçakla dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın. Üzerini de çatalın ucuyla çizip, önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip çıkarın. Öte yandan, badem, toz şeker ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu karışımı tepsideki hamurun üzerine incecik yayın. Karışımı hamurun üzerine yaymanın bir başka yolu da krema sıkacağına doldurup sıkmaktır. Tatlıyı yine aynı fırında 10 dakika daha pişirip çıkarın. Soğuduktan sonra, daha önce kestiğiniz yerlerden parçalara ayırıp servis tabağına dizin. Dilimlerin üzerine çilek reçeli gezdirip servise sunun..
Yazarın Tüm Yazıları