GeriSeyahat Alışveriş ve eğlence sevenler için cennet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş ve eğlence sevenler için cennet

Alışveriş ve eğlence sevenler için cennet

İlknur Çifçibaşı geçen yıl tek başına New York’a gitti. Yürüyerek şehrin altını üstüne getirdi. En çok 5 ve 6’ncı caddelerinde vakit geçirdi. “Parklar, kafeler, lüks markaların satıldığı mağazalar ve müzikallere bayıldım” diyor.

İstanbul’da yaşayan İlknur Çifçibaşı (32), bilişim sektöründe müşteri yöneticisi. Spor yapmak, okumak, at binmenin yanı sıra seyahat etmeye ilgili duyuyor. Yeni insanlar ve kültürler tanımanın ufkunu genişlettiğine inanıyor. Yılda en az bir kez yurtdışına çıkmak hedefi. Doğal alanlara, kendine özgü ruhu olan yerlere gitmeyi seviyor. Bugüne kadar Küba’dan Singapur’a 12 ülke gezdi. Yurtiçinde ise tüm bölgelerden 15 civarında şehir gördü.
Çiftçibaşı, New York’a geçen yıl yalnız gitti. Beş gün kaldı, şehrin yürüyerek altını üstüne getirdi: “Her yıl, 50 milyon turist ziyaret ediyor New York’u. Birçok dil konuşuluyor şehirde. Yüzlerce park, tiyatro, restoran, mağaza var. En hareketli noktaları 5 ve 6’ncı caddeler. Soho’dan başlayıp Upper East Side bölgesine kadar uzanan oldukça uzun iki cadde bunlar. Uzun yürüyüşlerle bulvarları çok rahat, detaylı şekilde keşfedebilirsiniz.”

BROADWAY MÜZİKALİNİ İZLEMEDEN DÖNMEYİN

Keşfedilmesi, görülmesi gereken yerleri şöyle anlatıyor: “Bu bulvarlar, Broadway’e, Times Square’e çok yakın. New York ticaret merkezi olan ve 19 binayı barındıran Rockfeller Center, Empire State Binası burada. Louis Vuitton, Oscar De La Renta, Alexander McQueen gibi lüks markaların mağazaları, pırlantanın en büyük temsilcisi Tiffany’s, Sex & the City filmindeki kadınların sabah kek aldığı Magnolia Bakery, Victoria’s Secret mağazası görebileceğiniz keyifli mekanlar. San Patrick Cathedrali, çağdaş sanatın vazgeçilmez müzelerinden MoMA’yı gezebilirsiniz. Ben gittiğimde iki Türk sanatçının eserleri sergileniyordu. Küçük dinlenme molaları için parklar, içeride keyifle kahve içebileceğiniz, kitapları karıştırabileceğiniz devasa kitapçılar, küçük, şık kartvizitlikler alabileceğiniz özel butik hediyelikçiler sizi bekliyor. Karikatürünüzü çizecek sokak sanatçılarını da unutmayalım.”
Gece hayatının canlılığı da Çifçibaşı’nı etkilemiş: “Caddelerin gecesi gündüzden daha hareketli. Times Square o kadar kalabalık aynı anda 70 milletten insan görebilirsiniz. Turistler için gece şehir turları düzenleniyor. Müzikaller önde olan aktiviteler arasında. Broadway
ve Chicago müzikalleri çok başarılı. Mutlaka izlenmeli. Bunun dışında gece hayatı için önerilerim şöyle; 5’inci Cadde’de 230 5th avenue adlı bir roofbar var. Manzarası süper. Soho’da CityWinery, saksofoncu Kenny G’yi dinleyebileceginiz Blue Note Jazz Club da diğer keyifli ve nezih yerler” diyor.
Yemeklere gelince; her damak tadına uygun yemek bulabileceğinizi söylüyor. “Aç kalmak mümkün değil. Yeni tatlar keşfetmek adına da İtalyan, Fransız, Uzakdoğu mutfaklarını deneyebilirsiniz. Restoranların kimine şık kıyafetlerinizle, kimine de sırt çantanızla rahatlıkla girebilirsiniz.”
Peki ya konaklama seçenekleri: “New York konaklamak için pahalı
bir yer. Ama çok fazla seçeneğiniz var. İlla ki uygun konaklama arıyorsanız
New Jersey’de kalıp her gün trenle merkeze gidebilirsiniz. Çok uygun fiyatlarla kaliteli oteller ayarlanabilir. Ben Soho’da kalmıştım, metroya yakınlığı sebebiyle kenti çok rahat gezebildim.”
Çifçibaşı’nın NY’a gitmek isteyenlere önerileri şöyle: “Öncelikle ne yapmak istediğinizi bilmeli ve planlamalısınız. Giden kişilerin blog’larında yazdıklarını okuyabilirsiniz. Bana kalırsa NY’a gitmek için yaz ayları elverişli değil. Çok sıcak olabilir. Ekim ya da bahar uygun dönem. Çılgınca alışveriş tutkunuysanız boş valizle gidin. Alışveriş tüm gününüzü alabilir.”

YOLDA PARTİ TEKLİFİ ALDIM

İlk gün otelimi bulamadım. Elimdeki rehber kitapla, haritadan yolumu bulmaya çalışırken yaklaşık 1.5-2 saat yürüdüm. Bu sırada, yol tarifi sorduğuklarımdan çoğu Türk olduğumu, gezmeye gittiğimi öğrenince şaşırdı. Ben ise en çok Bob Marley’e benzeyen bir yaşlı adam beni Madison Square’deki partiye davet edince şaşırdım.

En sevdiği beş şehir: İstanbul, New York, Floransa, Havana, İzmir
Seyahate hangi ulaşım aracıyla gider? Uçak
Seyahatte ne yer ne içer? Bol su, sağlıklı gıdalar
Seyahatte nerede kalır? Küçük oteller
Kiminle seyahat eder? Arkadaşlarıyla
Seyahatten ne alır? Biblo, magnet
Seyahatte ne okur? Rehber kitap, roman
Seyahat çantasının vazgeçilmezleri neler? Kitap, güneş gözlüğü, telefon, nemlendirici

 

False