GeriSeyahat Alışveriş tutulması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş tutulması

Alışveriş tutulması

Sadece milletçe değil, dünya ahalisi olarak güneşin nasıl tutulacağını merakla bekledik. O geçip gitti, ama kadının alışveriş merakı bitmedi. Ne yaz sıcağı, ne iş hali, ne de başka bir dert kadını bu tutkusundan mahrum edemiyor.

Bakım sistemleri

Malum kadınların çoğunun saçları boyalıdır. Son yıllarda hatta bir kızıl renk merakı sarmıştır. Kırmızı ile akuju arasında neredeyse tüm renkler denenmiştir. Ama konumuzun bununla ilgisi -aslında- yok... Şöyle ki Pantene Pro-V boyalı ve röfleli saçlar için özel bir sistem yaratmış. Yıkama öncesi kullanılabilecek boya koruyucu sprey, sonrası için koruyucu şampuan, sonrası için de yoğun saç maskesi sistemde yer alıyor.

Diğer taraftan saç bakım uzmanı Kerastase'dan da Aqua-Oleum geliyor. Tüm bakım ürünlerine oranla yedi kat daha besleyici olduğu söylenen Aqua-Oleum'in uzmanlar kuaförler tarafından kullanılmasını doğru buluyor. Çünkü uzman ellerde mucize haline geliyormuş...

Propaganda

Hayatımızda filmlerde var; bildiğiniz gibi... O yüzden Hotel Bilkent-Ankara'da ‘‘Açık Hava Sinema Günleri 1999’’ tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatmak gerekir: Bu akşam Sinan Çetin'in ‘‘Propaganda’’ filmi, yarın geceyse ‘‘Payback’’ var. Bir alkolsüz içkinin de dahil olduğu giriş ücreti 2,5 Milyon TL.

Trend kızı

Konumuz eğer ‘‘trend’’se, araya ‘‘imaj’’ hatta ‘‘moda’’ sözcükleri karışıyorsa, üstelik öykü özellikle de İstanbul'da geçiyorsa, Mango mutlaka araya karışır. Şöyle ki Mango yeni sezon tasarımlarını hazırlamıştır. Yazdan farklı olarak kışın tonunu yansıtan yünlüler, gabardin kumaşlar kullanmıştır. Modellerinde aynı sadelik, renklerinde siyah-beyaza ilave olarak bordonun hakimiyeti öne çıkmaktadır. Bedeni saran elbise ve etek-bluzlara alternatif olarak plili ve bol, üstelik ayak bileğini bile kapatacak uzunlukta etekler dizayn etmiştir. Sonuç: Öykünün kahramanı genç kızlar bu kış hem seksi, hem de cici bici olacaklardır.

Çevir ve aç

Yaz sıcağının içkileri margarita ve kavunlu votka olabilir. Diğer taraftan bira da önemli yer taşır. Gelenekseldir; üstelik adı Efes Pilsen olursa... Şimdi Efes Pilsen çağa adapte bir olay gerçekleştiriyor; açıcak olayından bizi kurtarıyor ve ‘‘çevir-aç kapakla’’ hayatımıza daha da yakından giriyor.

Öğlen salatası

Yaz vakti, keyifli bir öğle yemeği nerelerde yenebilir? Pek tabii ki birçok seçenek karşımıza çıkıyor. İşte bunlardan ikisi: Biri Divan Pub. Ankara'da veya İstanbul'da nefis beyaz peynirli ‘‘Çamlıca Salatası’’ sizi bekliyor. Diğeri ise Daily News Restaurant. Akdeniz mutfağının ağırlıklı olduğu restoranda da müthiş salata çeşitleri var. Denemeniz tavsiye olunur...

Mor olayı

Her genç kızın rüyası gibi takma bir isimle de tanımlayabileceğimiz Louis Vuitton Monogram Vernis serisini kış sezonu için piyasaya çıkarttı. Hem gece hem de gündüz kullanılabilecek seride kırmızı ve mor gibi alışılagelmiş Louis Vuitton tarzından farklı parlak renkler de kullanılmış...



False