Alışveriş merkezinin bağlantı yolu kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezinin bağlantı yolu kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 16:01

BOLU’da, TEM Otoyolu üzerinde faaliyet gösteren alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolu ve otoparkı, söz konusu alanın orman arazisi olduğu ve buradan TEM’e kaçak geçiş yapıldığı iddiası ile kapatıldı.

Haberin Devamı

TEM’in Abant Kavşağı mevkisinde 2011’de faaliyetine başlayan Highway Outlet Alışveriş Merkezi, D-100 Karayolu’ndan yapılan araç girişlerine kapatıldı. Bolulu bazı işadamlarının bir araya gelerek kurduğu, yönetim kurulu başkanlığını Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen işadamı Adnan Daylan’ın yaptığı Bolu Dağı A.Ş. bünyesindeki alışveriş merkezinin D-100 Karayolu bağlantı yolu, sabah Karayolları ekipleri tarafında beton bloklarla ulaşıma kapatıldı. Alışveriş merkezinde görevli güvenlik personeli de yolun giriş kısmına şerit çekerek sürücüleri uyardı. Bunun üzerine sürücüler geri döndü. Alışveriş merkezinde çalışanlar da servis araçlarından inip yürüyerek işlerine gitti.

Alışveriş merkezinin bağlantı yolu kapatıldı

Haberin Devamı

YOL ORMAN ARAZİSİ VE KAÇAKMIŞ

Yolun kapatılmasıyla birlikte alışveriş merkezinin D-100 Karayolu tarafındaki otoparkı da kullanıma kapatılmış oldu. Uygulamanın, söz konusu alanın orman arazisi olduğu ve kaçak olarak inşa edildiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Ayrıca D-100’den gelen sürücülerin TEM’e kaçak geçiş yaptığı da ileri sürüldü.

AVM YETKİLİLERİ: 5 YIL ÖNCE ONAYLAR ALINDI

Alışveriş merkezi yetkilileri ise 5 yıl önce gerekli kurumların onayı ile projenin yapıldığını ve TEM’e kaçak geçişlere karşı ise plaka tanıma sisteminin yer aldığı otomatik bariyerlerle önlem alındığını söyledi. Yetkililer, yolun açılması içi hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!