Alışveriş merkezileri küçük esnafı zora sokuyor

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezileri küçük esnafı zora sokuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 10:53

 Alışveriş merkezileri küçük esnafı zora sokuyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, 2018 yılında alışveriş merkezi sayısının 379’dan 448’e çıkacağını dile getirerek, alışveriş merkezlerinin mantar gibi türeyerek küçük esnafı da ekonomiyi de bitirme noktasına getirdiğini söyledi.
İhtiyaçtan fazla yapıldığı için bu merkezlerin zamanla kapanarak milli servete zarar verdiğini belirten Başkan Yelkovan, ''Büyük yatırımlarla birbirine yakın yapılan bu alışveriş merkezleri hem birbirine, hem esnafa hem de milli servete zarar veriyor. Buna rağmen halen yapım aşamasında olan onlarca yapı var. Binlerce metrekare alanın heba olmaması için yapılar planlı, kontrollü ve ihtiyaç kadar sayıda dikilmeli" dedi.
2007 yılında 145 olan alışveriş merkezi sayısının  2016'da yüzde 161 artarak 379’a çıktığını kaydeden Yelkovan, ''Bu sayının da yüzde 18 artış göstererek 2018’de 448’e çıkması bekleniyor. Bu yatırımları yaklaşık 53.5 milyar dolar değerinde. Yerli ve yabancı sermaye dağılımında yerli yatırımcılarımız alan bazında yaklaşık yüzde 70 oranla önde. Ülkemizde yalnızca 22 ilimizde alışveriş merkezi yok. Bina sayısı hızla artarken diğer yandan da kapanan veya atıl hale gelen alanlar da artıyor. Yapılan hesaplamalara göre bugüne kadar üretilen yaklaşık 12 milyon metre kare alışveriş merkezinin yüzde 10’u sistemden çıkmış'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!