Alışveriş Festivali'nde Amerika’dan Gordion’a

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş Festivalinde Amerika’dan Gordion’a
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 01:25

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ankara Alışveriş Festivali için 25 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. 6 Haziran’da başlayacak olan festivalde Guinness Rekorlar Kitabı’na aday iki deneme yapılacak. Başkent’in arkeolojik kazı alanı Gordion’un tanıtımı için Amerikalı 350 bilim insanı Ankara’ya gelecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Alışveriş Festivali (Shopping Fest), 6 Haziran Cuma günü başlayacak. 29 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek festivalin tanıtımı için Sheraton Otel’de toplantı düzenlendi.
Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Nail Çimen, ATO Başkanı Salih Bezci ile Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve sektör temsilcisinin katıldığı toplantıda festivalin içeriği hakkında genel bilgiler verildi.
Festivalin hazırlığına aylar öncesinden başladıklarını kaydeden ATO Başkanı Salih Bezci, festivalin 25 milyon liralık bir bütçe ile yapılacağını söyledi. Bezci, bütçenin 12.5 milyon TL’sini ATO, 12.5 milyon TL’sini de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirtti.

Haberin Devamı

REKOR DENEMELERİ YAPILACAK

Organizasyon Komitesi Başkanı Yüksel Tavşan da bu yıl sektörler arası bir yarış beklediklerini aktararak; defileler, sokak gösterileri, konserlerin yanı sıra festival kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı’na aday iki deneme yapacaklarını açıkladı. Tavşan, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Ankapark’ta en çok çiçek dikimini gerçekleştireceğiz. Bir diğeri de 2.5 kilometre pasta çalışması olacak” dedi. Ankara’nın arkeolojik kazı alanı Gordion’a da özel bir önem verdiklerini bildiren Tavşan, tarihi bölgenin tanıtımı için de Amerikalı 350 bilim insanının Ankara’ya geleceğini kaydetti.

FESTİVAL YÜZÜ YABANCI OLACAK

Geçtiğimiz senelerdeki festivallerde festival yüzleri Hollandalı süper model Doutzen Kroes ve Amerikalı manken Emily Didonato olmuştu. Bu sene ki festival yüzünün de yabancı olacağını aktaran Bezci, “Festivalin amacı uluslararası alana açılmak. Bu sebeple, festival yüzünün yabancı olmasında sakınca yok. Fakat sahne alacak sanatçılarımız tabi ki yerli olacak. Festival yüzü için görüşmelerimiz sürüyor, isimleri belirleyip en son bir isim üzerinde karar vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!