Alım heyetleri Isparta'da

Güncelleme Tarihi:

Alım heyetleri Ispartada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 15:09

Alım heyetleri Isparta'da

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) yürüttüğü proje kapsamında Hindistan, Güney Afrika, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen işadamları ve şirket temsilcileri 5 gün boyunca Isparta elmasıyla ilgili incelemelerde bulunup ikili iş görüşmesi yaptı.
ITSO tarafından Ekonomi Bakanlığı ve AB destekli Isparta Meyvesi Dünya Pazarı'nda 'Appche' Projesi kapsamında ihracat potansiyeline sahip ülkelere yapılan gezisinin ardından Isparta'ya gelen Hindistan, Güney Afrika, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri alım heyetleri ağırlandı.
Ülkelerindeki yaş meyve ve sebze sektöründe öncü ve güçlü firmalardan gelen işadamları ve şirket temsilcilerine ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ile Meclis Üyesi Ahmet Öztürk eşlik etti. Heyete 5 gün boyunca proje ortakları olan Eğirdir, Gelendost ve Senirkent bölgesindeki tesisler, soğuk hava depoları, kooperatifler ve elma bahçeleri gezdirilerek ikili görüşmeler yapıldı.
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, heyete Isparta ekonomisi hakkında da bilgiler verdi. Isparta ve ilçelerinin yıllık 1 milyon ton elma üretimiyle ekonominin can damarı durumunda olduğunu aktaran Başdeğirmen, "İlimizde elma üretimi teknolojik aletler ve bilimsel veriler ışığında gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda birçok işletmemiz soğuk hava depoları, tasnifleme ve paketleme tesislerinde yüksek teknoloji ürünleri kullanmaktadır. Bu da ürünlerimizin her açıdan mükemmel durumda olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda iddia ediyorum ki bölgemiz elması, iklimsel ve coğrafi konumdan dolayı dünyanın en lezzetli elması durumundadır. Ürettiğimiz elmanın da ihracatını gerçekleştirmekteyiz. Bir önceki yıl içerisinde Irak, Hindistan, Ürdün, Mısır, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan, Libya, Malezya ve Singapur'a elma ihracatı gerçekleştirdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!