‘Alien’ yine, yeniden korkutacak...

Güncelleme Tarihi:

‘Alien’ yine, yeniden korkutacak...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 16:02

2017’de sinema neler sunacak hayatımıza? Yerliler yine ‘gişe garantisi’ peşinde koşacak. Asıl heyecan ‘Alien: Covenant’, ‘John Wick’, ‘Wonder Woman’, ‘Moonlight’ gibi filmlerle yaşanacak...

Haberin Devamı

Yeni yılın mönüsünde eğilimler aşağı yukarı belli: Yerli kanadın popüler sinema cephesinde her zaman olduğu gibi ‘garanti’ projeler gündemde, çünkü bildik sulara dönmek gişe garantisi görülüyor. Bu mantığın uzantısındaki filmlerin başında beşinci kez seyirci önüne çıkacak olan ‘Recep İvedik’ geliyor. Yılın ilk haftasında vizyona çıkacak olan ‘Çalgı Çengi İkimiz’ de benzer bir refleksin ifadesi sayılabilir. Ata Demirer ise ‘Olanlar Oldu’da en azından yeni bir tiplemeyle huzurlarımıza geliyor. Sinemayı popüler çizgilerin uzağında ele alanlar için Reha Erdem imzalı ‘Koca Dünya’, Onur Ünlü’nün son çalışması ‘Kırık Kalpler Bankası’, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Buğday’ı, ve Ferzan Özpetek kendi romanından uyarladığı  ‘İstanbul Kırmızısı’ beklenen filmler.

Haberin Devamı

‘Alien’ yine, yeniden korkutacak...

Dünya sinemasından gelecek örneklere göz atarsak yılın en çok beklenen yapımlarından biri emektar yönetmen Ridley Scott’ın ‘Alien evreni’ne eklediği son adım ‘Alien: Covenant’ olacak. ‘Prometheus’la başlayan üçlemenin ikinci filminde Michael Fassbender, Katherine Waterston ve James Franco gibi isimler rol alıyor. ‘No’, ‘The Club’ gibi filmleriyle tanıdığımız Şilili yönetmen Pablo Larrain imzalı ‘Jackie’, Amerikan tarihinin en bilinen ‘First Lady’lerinden Jackie Kennedy’nin hikâyesinden satırbaşları aktarıyor. Nathalie Portman, filmdeki performansıyla Oscar’ın en güçlü adayı. İlki aksiyon açısından çok beğenilmişti, şimdi sırada ikincisi var. Ölüm makinesi gibi çalışan şimdiki zamanlar ‘Tetikçi’si  ‘John Wick’in bu yeni adımının kadrosunda Keanu Reeves yine başrolde, ekibe Ian McShane, Common, Bridget Moynahan gibi isimler katılmış. Bir radyonun gökyüzünden düşmesinden sonra, dağlardaki kasabasını rock yıldızı olma hayaliyle terk edip büyük şehre yerleşen bir köpeğin öyküsünü anlatan ‘Rock Dogs’, 2017’nin en sevilecek animasyonlarından biri olmaya aday.

YIL ‘STAR WARS’LA KAPANACAK

‘Alien’ yine, yeniden korkutacak...

Haberin Devamı

Oscar zamanı isminden çokça söz edileceğe benzeyen ve abisinin ölümüyle doğup büyüdüğü kasabaya dönerek burada geçmişin hesaplarıyla yüzleşmek zorunda kalan bir adamın hikâyesini anlatan ‘Manchester by the Sea’ de heyecanla beklenen yapımlardan.

Birçok Amerikalı eleştirmence ‘2016’nın en iyi filmi’ seçilen ‘Moonlight’ı biz 2017’de seyredeceğiz. Bu arada Milla Jovovich’li ‘Resident Evil’ serisi, bu yıl altıncı hamlesi ‘The Final Chapter’la son bulacak. Yönetmen ve oyuncu kadrosuyla takımın tekrar toplandığı ‘T2’, ‘Trainspotting’ ruhunu bir kez daha perdeye taşıyacak. İlkini çok beğendiğimiz ‘Galaksinin Koruyucuları’ da ikinci macerasıyla 2017’de arz-ı endam edecek. Bu yılın bir başka devam filmi de ‘Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı’ olacak. Ve ‘Batman v Supermen: Adaletin Şafağı’nda yan karakter olarak kendisini tanıtan Amazon prensesi Diana, bu yıl ‘Wonder Woman’da tek başına huzurlarımıza teşrif edecek. Yılı tabii ki yine bir ‘Star Wars’ filmiyle kapatacağız. ‘Episode VIII’de bir önceki adım olan ‘Güç Uyanıyor’da tanıştığımız Rey’in epik yolculuğu devam edecek. Film, muhtemelen Carrie Fisher’a adanacak.

Haberin Devamı

Ne diyelim, her zaman olduğu gibi 2017’de de ‘İyi seyirler’...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!