Alice Harikalar Diyarında

Artık kıyafet seçerken belli kalıpların içine sıkışıp kalmak veya uyum peşinde koşmak gibi bir derdiniz yok.

Yeni sezonda moda, şaşırtıcı sürprizler yapmaya devam ediyor. Bundan sonrası, size ve yaratıcılığınıza kalmış. Giyinirken eğlenin yeter!

Bundan sonraki haftalarda, yeni sezonla ilgili tüm ipuçlarını, öne çıkan aksesuvarları, gardıropların vazgeçilmezlerini, renkleri ve desenleri, yine köşemizde detaylı bir şekilde ele almaya başlıyoruz. Ama sık sık altını çizdiğimiz gibi, önemli olan sizlere sunulan tüm bu zenginlikler arasından kendi tarzınızı yakalamak. Giderek bireyselleşen modanın geçmişe göre de farklı ve bence de en keyifli tarafı bu.

Artık giyinirken belli kalıpların içine sıkışıp kalmak veya uyum peşinde koşmak gibi bir derdiniz yok. Bu kadar rengin, desenin ve aksesuvarın içinde farklılığı yakaladığınızda, bugünün anlayışına göre artık rüküş değil, özgün oluyorsunuz.

SÜRPRİZLERLE DOLU BİR SEZON

2006 İlkbahar-Yaz modasında podyumlarda esen özgürlük rüzgarı yine feminenlikle flört halinde... Kadınlar gece ve gündüz, ofiste veya plajda son derece iddialı kombinasyonlarla boy gösteriyor. Bohemler, hippiler, romantikler, kovboylar geri dönüyor. En sade giysileri bile hareketlendiren etnik aksesuvarlar, uçuşan kumaşlardan tasarlanan romantik elbiseleri zirveye taşıyan renkli baskılar ve desenlerle bu dinamik sezon size hiç ummadığınız zamanlarda şaşırtıcı sürprizler yapmaya devam ediyor.

Bundan sonrası size ve yaratıcılığınıza kalmış. Bu kadar çok trend arasından seçim yapmakta zorlanıyor, beğendiğiniz şeyleri satın alıp yine de tarzınızda bazı eksiklikler olduğunu düşünüyorsanız, belki de izlediğiniz yolu değiştirmelisiniz.

DEĞİŞİMİ FARK EDİN

Yeni sezonda aldıklarınızı en iyi şekilde değerlendirmek, moda kurbanı olmak istemiyorsanız, öncelikle kendinizi hangi tarz giysilerin içinde rahat hissettiğinizi bir kez daha düşünün.

Giymediğiniz her şeyi eleyin ki, böylece değişimi fark edin ve bundan keyif alın. Tarzınızı ararken komplike kombinasyonlardan kaçının. İşe temel şeyler satın almakla başlayın. Kendinizden bir anda uzaklaşmamak için kıyafetlerinizi ilk etapta aksesuvarlarla zenginleştirmeyi deneyin. Yeni renklere, desenlere açık olun.

Alışverişe çıkmadan önce vitrinleri gezin, seçtiklerinizi kafanızın bir yerine not edin. Tabii, vücut tipinize uygun seçimler yapmaya da özen gösterin. Kendi kendinizin uğuru olmak, hayatın yönünü değiştirmek elinizde. Nasıl mı? Elbette kıyafetinizle... Bunun için sadece giyinmeyin, eğlenin!

Kabarık etekler, işli bluzlar, platform topuklar, çiçekler, renkli aksesuvarlar, şapkalar ile ilkbaharda tüm kadınlar Alice Harikalar Diyarı’nda...

G-String öldü mü

Son yıllarda modanın kadın bedenini ön plana çıkaran kesimleri ve özellikle de düşük belli jean pantolonlar sayesinde baş tacı edilen g-string’ler, her kıyafete uyum sağladıkları için vazgeçilmezler arasına girdi. Ancak bu yıl, g-string’lerin yerini dikişsiz, popoyu kalkık gösteren "boxer"lar alıyor. Son birkaç yıldır, özellikle gazete manşetlerinde yer alan g-string’li frikiklere alıştık. Hatta bir ara, pantolonlardan taşlı ve pullu modellerin gözükmesiyle vücuduna güvenen kadınlar arasında yeni bir modanın başladığını da unutmamalı. Özellikle düşük belli pantolonlarda kullanılan bu seksi iç çamaşırının gerçekten konfor için mi, yoksa teşhir amacıyla mı tercih edildiği meçhul. Ama görünen o ki, rahatlığı tartışılmaz olsa gerek, g-string ölmedi ve ölmeyecek.

İlmek ilmek moda

Moda haftalarının gözdelerinden biri de örgü... Ünlü markalar, geçmiş dönemlerin izlerini taşıyan koleksiyonlarında, örgünün farklı yorumlarına yer veriyor.

Geçmişte, vakit geçirmek için eline şişlerini alanları ciddiye almayanlar, bugün modanın gerekliliklerini yerine getirerek ilmek atmayı öğreniyor. Hani o dönemlerde beğenmediğiniz atkılar, kazaklar, gelişigüzel örülmüş kalın hırkalar var ya, bugün gardıropların ve sezonun vazgeçilmezleri arasında çoktan yerini almış durumda.

Dünya podyumları son birkaç yıldır örgünün dönüşünü kutluyor. Öyle ki, artık her mahallede, önüne rengarenk yumaklardan oluşan bir sepet koymuş ’örgü evi’ bulabilmeniz mümkün. Geçmişin zarif detaylarını ve parlak kumaşlarını renkli ve desenli örgü tasarımlarla birleştiren tasarımcılar, görünen o ki bu oyunu önümüzdeki sezon da sürdürmeye niyetli. Yani zıtlıklardan doğan bu tarzla kadınlar feminenliğin keyfini sürmeye devam ediyor.

Yeni sezonda detaylar önem kazanıyor. Siz neyi neyle kombinleyeceğinize, geçmişin etkisindeki trendlerle nasıl bir tarz yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Retro dokunuşlarla daha renkli ve özgür bir tarz mı, yoksa feminen detaylarla daha seksi bir görünüm yaratmak mı amaç? Tabii, aksesuvarları da gözardı etmeden... Çünkü örgünün sıcak dokunuşları renkli bluzlar, çantalar, hatta sıradışı aksesuvarlarda yoğun olarak hissediliyor.

Bileklere kadar uzun, ’iki beden büyük geliyor’ hissi uyandıran hırkalar baharda da çok moda. Kadınlar, bu hırkaların altına giydikleri bol pantolonlar ve renkli vintage bluzlarla bohem bir şıklık yaratıyor. Sandıktan çıkmış gibi görünen kombinasyonlar çok feminen. Geceleri, parlak renklerdeki elbiseler, örgü ceketler ve uzun hırkalarla tamamlanıyor.
Yazarın Tüm Yazıları