Aliağa'ya önce sponsor, şimdi de Belediye darbesi

Güncelleme Tarihi:

Aliağaya önce sponsor, şimdi de Belediye darbesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 16:54

BEKO Basketbol Ligi’nden düştükten sonra 7 milyon TL’ye yaklaşan borç yüküne rağmen Federasyon’a 2’nci Lig’e katılacağını bildiren Aliağa’ya sponsor olan Petkim, desteğini çekti, Aliağa Belediyesi de kulübün Enka Spor Salonu’ndaki ofisini boşalttı.

Haberin Devamı

Petkim, yıllardan bu yana sponsor olduğu kulüpten desteğini çekerken, Aliağa Belediyesi de yeşil- beyazlıların Enka Spor Salonu’ndaki ofisini boşalttı. Kulüpteki eşya ve evraklar çöp poşetlerine toplanarak bir kenara bırakıldı. Duruma tepki gösteren Başkan Mehmet Çelen, Belediye Başkanı Serkan Acar’ın tavrını eleştirdi. Kulübün kurulduğu günden bu yana belediyeye ait tesislerde çalıştığını belirten Çelen, "Basketbol, hentbol ve futbol takımlarımız kapanma aşamasında" dedi.

Başkan Çelen, şimdiye kadar göreve gelen tüm belediyelerin ilçenin kulübüne destek verdiğini anlatırken Belediye Başkanı Serkan Acar’dan destek göremediklerini savundu. Çelen, şunları söyledi:

"Önce belediye çalışanlarını kulüpten çekti. Ardından tebligatta bile bulunmadan tesislerden attı. Sponsor olmak isteyenlere engel oluyor. Kulübün kapanmasını istiyor. Durumu, mağduriyetimizi kaymakamlığa bildirdik. Milletvekilleriyle de görüşmeme rağmen sonuç alamadım."

Basketbol Federasyonu’na 2’nci Lig’e katılacağını bildirmesine rağmen katılım payını yatırmayan Aliağa’nın son gelişmelerin ardından sezonu açması zora girdi.

Aliağaya önce sponsor, şimdi de Belediye darbesi


Aliağaya önce sponsor, şimdi de Belediye darbesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!