Aliağa’da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Güncelleme Tarihi:

Aliağa’da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:17

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ALİAĞA İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ, ALİAĞA SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ OKULLARDA KANTİN DENETİMLERİNE BAŞLADI.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aliağa İlçe Müdürlüğü, Aliağa sınırları içerisindeki okullarda kantin denetimlerine başladı.
2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Aliağa’da bulunan eğitim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinleri, gıda kontrol ekipleri tarafından denetleniyor.
Denetimlerde; ürünlerin son tüketim tarihlerine, ürünlerin üzerinde işletme kayıt numaralarının bulunup bulunmadığına, kantin yada yemekhane personelinin hijyen belgelerine bakılıyor. Ayrıca, kantin mutfağında yapılan tost v.b. gıda maddelerinin yapımında kullanılan ürünler, materyallerin mevzuata uygun olup olmadığı kontrol edilirken, genel temizlik ve hijyen şartlarının yerine getirilmesi hususlarına da dikkat ediliyor.
İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR
Kantinlerde gerekli kurallara ve hijyen şartlarına uymayan işletmecilere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanıyor.
"DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRACAĞIZ"
Öğrencilerin daha sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için okul kantinlerine denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aliağa İlçe Müdürlüğü gıda kontrolörü Burhan Alhan, “Aliağa ilçe sınırları içerisinde eğitim faaliyetlerine devam eden okulların kantinlerinde gıda denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Kantinde çalışan personelin kişisel hijyenine, kullandıkları ekipmanlara, ürünlerin son kulanım tarihine ve saklama koşullarına dikkat ediyoruz. Kullanılan ürünlerin Bakanlığımızdan izinli olup olmadığına bakıyoruz. Öğrencilerimizin daha sağlıklı gıdalar alabilmesi için denetimlerimizi sıklaştıracağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!