Ali Sami Yen Stadı projesi hayata geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Ali Sami Yen Stadı projesi hayata geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2001 00:00


Galatasaray'da uzun süredir gündemde olan ve sürekli ertelenen Ali Sami Yen Stadı projesine start verildi. Başkan Faruk Süren ile yapımcı şirket TEKFEN İnşaat ve Tesisat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akçağlılar arasında Galatasaray Lisesi'nde stadın inşaasıyla ilgili bir protokol imzalandı. Yapımına 2002 Ocak ayında başlanması planlanan stad 84 milyon dolara mâl olacak.
Haberin Devamı

İmza töreninde bir konuşma yapan Faruk Süren, futbolun büyük kitlelere hitap ettiğini belirterek, "Galatasaray'a ve Türkiye'ye yakışır bir stat yapacağız" dedi.

SÜREN:TEK EKSİK FİNANSMAN Süren, stadın yapımı sürecinde tek eksikliğin finansman olduğunu vurgulayarak, ''Stadın yapımı için tam finansmanı sağlayamadık. Yine de TEKFEN Grubu ile anlaşma yaptık. İki grubun işbirliği ile finansman sorununu da çözeceğimizi umuyorum. İnşallah stat bir an önce yapılır ve hizmete girer" dedi.

Fianansman sorununu nasıl aşacakları şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Faruk Süren, "Stat, ayrı bir kurumsal yapı tarafından inşa edilecek. Bu, Galatasaray Kulübü'nden bağımsız sağlanacak ve kulüpten para aktarılmayacak. TEKFEN Grubu'nun bankası da bize yardımcı olacaktır" dedi.

84 MİLYON DOLARA MÂL OLACAK

TEKFEN İnşaat ve Tesisat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akçağlılar ise Ali Sami Yen Stadı'nın yeni şeklinin diğer statlardan daha farklı olacağını belirterek, "Stat çok amaçlı kullanılacak. 84 milyon dolara kendilerine güzel bir stat yapacağız" dedi.

İŞTE PROJEDEKİ STAD

Yeni stat 40 bin 482 kişi kapasiteli olacak. Stadın ve ofis binasının içinde maç hasılatı dışında da gelir getirecek restaurant, kafe, büfe, spor merkezi, sinema ve dükkanlar yer alacak.

Mevcut plana göre statta, 130 suit (12 ile 18 koltuklu), 72 loca (4 koltuklu) bulunacak. Yeni Ali Sami Yen Stadı, mevcut stadın arazisi üzerine inşa edilecek ve E-5 karayolundan güneye doğru biraz daha geri çekilecek.

Ana proje alanı yaklaşık 38 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak ve toplam inşaat alanı da 131 bin metrekare olacak.

Yeni statta ayrıca, 1550 araç kapasiteli bir otopark ve güneybatı kısmında da 6500 seyirci kapasiteli bir konser alanı bulunacak.

(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!