Ali Rıza Bey tepkisi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Ali Rıza Bey tepkisi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Ali Rıza Bey Ormanı’ndaki ağaç katliamı iddiaları TBMM’ye taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na ağaçları katledenlerin kim olduklarını bilip bilmediklerini sordu.

CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı da Ali Rıza Bey Ormanı’nda inşaat yapımı amacıyla sökülen ağaçların bulunduğu yerde bir açıklama yaptılar. Akıncı, Bakan Eroğlu’nun yanıtlaması üzerine verilen önergede şu soruların yanıtlanması istendi:

"Bir orman alanının, Belediye yada mücavir alan içinde veya İmar planları sınırları içerisinde kalması, o yerin, orman rejimi dışına çıkarılmasına bir neden midir? Belediye ya da mücavir alan içinde veya imar planı kapsamına alınan orman alanları nasıl korunmaktadır? Ali Rıza Bey Ormanı’n da ağaçları kökleyerek kaldıran ve tahrip edenler bakanlığınızca bilinmekte midir? Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde ve kent merkezinde bulunan Ali Rıza Bey Ormanı’nda yaşanan orman katliamının, Bakanlığınızca göz yumulmasından kaynaklandığına ilişkin iddialar doğru mudur? Ali Rıza Bey Ormanı’nın korunması konusunda bakanlığınızca ne tür bir çalışma yürütülmektedir?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!