Ali Korkut, "Cumhuriyet İlk Kez Egemenlerin Elinden Alınıyor"

Güncelleme Tarihi:

Ali Korkut, Cumhuriyet İlk Kez Egemenlerin Elinden Alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 14:24

ALİ KORKUT

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın içerisinde olduğu bir Cumhuriyet kutlamasına imza atarak Cumhuriyetin egemenlerin egemenliğinden alınarak halka teslim edildiğini söyledi. Korkut, "Cumhuriyet’i kuran irade, milli irade Atatürk sonrası rafa kaldırılmış, bazı egemenler birçok şeyde olduğu gibi Cumhuriyet kutlamaları içinde ’siz anlamazsınız, biz yaparız’ anlayışındaydılar. İlk defa halkın oylarıyla seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halkın malı olan bir değeri bugün attığı adımla geri kazandırmıştır" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 81 ilden, herhangi bir unvan taşımayan 10’ar vatandaşın katılımıyla Külliyede düzenlenecek resepsiyonun gerçek anlamda bir devrim olduğunu söyledi. Ali Korkut, "Her ilden ortalama 10 kişi bulunacak. 800-900 kişi katılıyor. Davetliler Külliye’yi gezecek, Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelecek. Cumhur, Cumhuriyet kutlamasını yapacak. Düne kadar kapalı kapılar ardında, egemenlerin katılımıyla gerçekleşen bayram kutlaması Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu adımıyla gerçek sahibi tarafından kutlanacak. Bu millet adına önemli bir kazanımdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin ve milletin önünü açan adımları önem taşıyor. Millete hizmet yolunda biran durmadan devam eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Ali Korkut, milli uyanışın, birlik ve bütünlüğün sembolü Cumhuriyetin ilanının en büyük kazanım olduğunu hatırlatarak "Bu yıl Cumhuriyet, çok geniş kesimlerin katılımı ile çok renkli bir programla halka mal olmaktadır. Program milletin gerçek bayramına dönüşmüştür. Ülkemizin bağımsızlığa gittiği yolun her kilometresinde olan halk, bayramında her karesinde yer alıyor. Bu gerçek anlamda bir bayramdır ve Cumhurbaşkanımızın attığı bu adımın değerini de millet çok iyi anlamaktadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!