Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki heykelinin önünde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki heykelinin önünde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 20:36

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra 19 yaşındayken hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün ikinci yılında Eskişehir’deki heykeli önünde anıldı.

Haberin Devamı

Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yaklaşık 500 kişi akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi’ndeki Espark Alışveriş Merkezi’nin Üniversite Caddesi girişinde toplandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, 3’ü Eskişehir’in olmak üzere çeşitli ilerden gelen CHP’li 17 milletvekilinin de aralarında bulunduğu kalabalık ’Ali İsmail Korkmaz hala 19 yaşında unutmayacağız’ yazılı pankart açıp çeşitli sloganlar attı. Kalabalık Espak Alışveriş Merkezi önünde sergilenen skeçte yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz için topluca yere yattı. Skecin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, milletvekilleri ve kalabalık Espark Alışveriş Merkezi’nin İsmet İnönü Caddesi tarafında bulunan Ali İsmail Korkmaz heykeline doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık sık sık ’Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ ve ’Ali’ye kıyanlar memleketi soyanlar’ sloganı attı. Ali İsmail Korkmaz heykeli önüne gelen kalabalık burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından Yılmaz Büyükerşen, milletvekilleri ve katılanlar yanlarında getirdikleri karanfilleri Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin önüne bıraktı.

Haberin Devamı

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki heykelinin önünde anıldı


Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Özge Uyanık okudu. Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün ikinci yılı olduğunu belirten Özge Uyanık şöyle dedi: "Ali İsmail 38 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra 19 yaşında hayatını kaybetti. Bizler de Eskişehir halkı olarak Ali’yi unutmadığımızı bir kez daha göstermek için yine buradayız. Bizler Ali’yle 2 Haziran günü aynı sokaktaydık. Gezi direnişinin üzerinden 2 yıl geçti, ancak ne Ali İsmail’i ne de AKP’nin polisleri tarafından öldürülen gençleri unutmadık. AKP 13 yıllık iktidarı boyunca bu ülkede onlarca genci katletti. ’Polise emri ben verdim’ diyen Erdoğan başta olmak üzere tüm sorumlulardan hesap sorana kadar mücadelemiz devam edecek. Ali İsmail hep 19 yaşında. Unutmadık, unutturmayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağıldı. CHP’li 17 milletvekili ise Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran 2013 tarihinde saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırının önüne giderek buraya karanfiller bıraktı. Milletvekilleri daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!