Ali İsmail Korkmaz davası

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 09:49

- Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması başladı - Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan duruşmaya hastalığını gerekçe gösterek, katılmadı

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması saat 09.30'da Kayseri'de başladı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, Adliye binasının zemin katındaki konferans salonunda yapılıyor. Çeşitli illerden gelen ve müdahil olmak isteyen avukatlar, salonda yerini aldı.

Tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar ve Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan Muhammed Vatansever, Ebubekir Harlar, Ramazan ve İsmail Koyuncu, duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın mahkemeye hastalığını gerekçe göstererek katılmadığı öğrenildi.

Duruşmayı, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap ve ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Milletvekilleri Müslim Sarı ve Şafak Pavey, HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesinden gözlemci Andrea De Rujiter de izliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından, Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının basılı olduğu tişörtler duruşma salonunda 40 lira ücret karşılığında satıldı. Tanrıkulu ve Tuncel'in yanı sıra bazı katılımcıların Ali İsmail Korkmaz tişörtleri giydiği görüldü.

- Güvenlik önlemleri

Öte yandan, polis ekipleri, duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi girişinden eski Veterinerlik Kavşağı arası, Erkilet Bulvarı, Çevreyol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile eski Veterinerlik Kavşağı arasını gece yarısından itibaren araç trafiğine kapatan polis, 3 farklı arama noktası oluşturdu.

Duruşmayı izlemek için farklı illerden gelenler, İstasyon Mahallesi'ndeki pazar yerinde toplandı. Buradan Kaldırım Caddesi'ni takip ederek, spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup, kendileri için ayrılan bölüme geçti.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz da CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile adliyeye geldi. Korkmaz ailesi ve yakınları, adliye yerleşkesi önünde bariyerlerle oluşturulan koridorun ve adliye binasının girişindeki kontrolün ardından duruşma salonuna girdi.

Haberin Devamı

Emel Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın karara bağlanmasını ve sanıkların hak ettikleri cezayı almalarını beklediklerini ifade ederek, ''Katillerden bir tanesi hasta olduğu bahanesiyle duruşmaya gelmeyecek. Hasta olduğundan değil de duruşmayı erteletme amaçlı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!