Ali Hoca'dan Prandelli'ye yürekten yüreğe verkaçlar...

MAHAN Rahimi.. Daha 8’inde ve gizemli bir hastalığın pençesinde. Saçları tamamen dökülen Rahimi, teneffüslerde arkadaşları güle oynaya koştururken, kendisine duvar diplerini mesken tutar.

Haberin Devamı

Dizlerini kırıp, gözyaşlarını sile sile arkadaşlarını izler. Yaşıtları, kel olmuş Rahimi’yi dışlar. Hastalığı yetmiyormuş gibi arkadaşlarının küçümseyici bakışlarıyla daha da kahrolan Rahimi, günden güne erir. Birgün sınıfın penceresinden öğrencilerini izleyen öğretmen, Rahimi’nin dramını fark eder. Üç çocuk babası, 23 yıllık öğretmen kaskatı kesilir. O gece gözüne uyku girmez. Döner durur yatağında. Aklı küçük Rahimi’dedir. Sabahın köründe uyanıp, gider kasabanın berberine. Saçlarını usturaya vurdurur. Ve oradan da doğruca okula gider. Sınıf, manzara karşısında şaşırır. Öğretmen, boynu bükük Rahimi’ye göz kırpar. Rahimi’nin yüzünde günler sonra bir gülümseme belirir. Diğerlerinde ise tam bir mahcubiyet. Öğretmen, Rahimi ile dalga geçen haytalara küçük yaşlarında büyük bir hayat dersi verir. Rahimi’yi dışlayan sınıf utana sıkala öğretmenlerini ziyaret eder: “Biz de Rahimi gibi saçlarımızı kazıtmak istiyoruz...”
Öğretmen havaların soğuk olduğunu öne sürerek bu talebi reddeder. Ancak öğrenciler kararlıdır. Toplu halde saçlarını sıfıra vurdururlar. Bu insanlık manifestosu İran’ın Marivan kentinde yaşandı. Haber geçen haftalarda yabancı medyanın manşetlerindeydi. Öğrencisinin gönlüne sokulmak için saçlarını kazıtan öğretmenin adı Ali Muhammed..

Haberin Devamı

ÇİZME’NİN RAHİMİ’Sİ BALOTELLİ’NİN İLK TRANSFERİ 3 YAŞINDA OLDU..

Ve Mario Balotelli.. Gana asıllı İtalyan... Gerçek anne ve babasıyla büyümedi. Palermo’nun bir kenar mahallesinde doğdu. 3 yaşında hastalandı. Ailesinin ona bakacak maddi gücü yoktu.
Ya kaderine terkedilecekti ya da zengin bir aileye satılacaktı. Balotelli Ailesi bastırdı parayı, aldı Mario’yu. Evet, Balotelli ilk transferini daha 3 yaşında gerçekleştirdi! Gerçek ailesi maddi olarak düzlüğe çıkarken kendisi de sağlığına kavuştu. Ancak hep, karnında büyüdüğü annenin sevgisinden mahrum kaldı. Biliyordu ki o koku, başkaydı... Balotelli, şimdilerde hırçın bir yıldız. Yetenekleri kadar taşkınlıkları da konuşuluyor.
İşte bu Balotelli’ye en büyük destek, İtalya Milli Takımı’nın hocası Cesare Prandelli’den de geldi. Onun Mahan Rahimi’si de Mario Balotelli...

Haberin Devamı

HEM ANA HEM DE BABA OLDU

Prandelli, Balotelli’nin artık herkesi bıktıran çıkışları karşısında “Onun kesinlikle sevgiye ihtiyacı var” diyor. Daha önce bu köşede yazmıştım. Prandelli’nin de yaşamı çalkantılarla dolu. Hayalinin takımı Roma’ya imza attıktan iki gün sonra eşinin kanser olduğunu öğrendi. Hiç düşünmeden sözleşmesini yırtıp, çocukluk aşkı eşinin dizinin dibine gitti. Manuela Caffi, ağır kemoterapilerden geçerken, burnunun dibinde aşkı Prandelli vardı. Caffi, elleri Prandelli’nin ellerindeyken can verdi.
İtalyan hocanın yaşadığı büyük bir dramdı ama geride bekleyen iki evladı vardı. Onlar için 2 yıl takım çalıştırmadı. Nicolo ve Carolina’ya hem annelik hem babalık etti. Tek derdi elbette ki çocuklarına annesizliğin acısını en az haliyle duyumsatmaktan öte bir şey değildi...

Haberin Devamı

PRANDELLİ: “HALDEN ANLARIM”

Geçenlerde Balotelli, yine tatsız bir olay yaşadı. Taraftarla takıştı. Gözler 2014 Dünya Kupası’na hazırlanan Prandelli’ye çevrildi. Empati zengini Prandelli, Balotelli’ye yine kucak açtı. Prandelli’nin asi talebesine babacan yaklaşımına Euro 2012’de yakından tanıklık etmiştim. Gruptaki İspanya maçında oyundan aldığı öğrencisinin sırtına o kadar güzel dokunmuştu ki hiç unutmuyorum. Ve o Balotelli, futbol kariyerinin en parlak dönemini Euro 2012’de yaşadı. Neden acaba? Balotelli boşuna “Milli takımda kendimi buluyorum” demiyor. Prandelli, istese “Böyle problemli bir oyuncuyla uğraşamam“ der ve kestirip atar. Öyle yapmıyor, “Halden anlarım, bilirim” diyor. “Her şey teknik, taktik, antrenman, kazanmak, şampiyonluk değil” demek istiyor.
Tıpkı İranlı öğretmen Ali Muhammed gibi. O da hasta öğrencisi için saçlarını kazıtarak, diğer öğrencilerine, “Alfabeyi, çarpım tablosunu, resimi, fen bilgisini, tarihi, coğrafyayı iyi öğrenerek bir yerlere gelebilirsiniz ama bir insanın yüreğine dokunmak, gönül kazanmak başka bir şeydir” mesajıyla huzura çıkıyor.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI, ÖĞRETMENİN JİLETİ VE PRANDELLİ’NİN YÜREĞİDİR!

HAZiRAN ayında Brezilya’da Dünya Kupası için 32 ülke kapışacak. Kupada Ali Muhammed ve Rahimi’nin İran’ı var, Prandelli ve Balotelli’nin İtalyası da. Sizce de Ali Muhammed’in öğrencisi Rahimi, gülümsesin diye saçına vurdurduğu ustura ve Prandelli’nin Balotelli’ye uzattığı sıcak el binlerce Dünya Kupası’na bedel değil mi?

Yazarın Tüm Yazıları