Ali Ece: Kuyt bir güzellik yaparsa...

Güncelleme Tarihi:

Ali Ece: Kuyt bir güzellik yaparsa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 17:04

Hürriyet yazarı Ali Ece Fenerbahçe-Zorya maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Ukrayna’da oynanan ilk maçta henüz elindeki malzemeden maksimum verim almak adına arayışlara yeni başlayan bir Advocaat vardı. Kjaer’in son saniyede puanı kurtaran harika şutundan sonra Advocaat ilk olarak artık bazı oyunculardan tamamen vazgeçeceğinin sinyallerini vermişti. Önce orta sahadan Salih’i bir daha ilk 11’de kullanmamak üzere kesen Hollandalı kurt hoca, Stoch’un da Hollanda Ligi’nden tanıdığı bildiği Stoch’un gerisinde bir seviyede olduğunu da bu maçta fark etti.İşin aslı ilk Zorya maçı Advocaat’ın “kendi takımı”nı kurması sürecinde bir milat oldu.

"ADVOCAAT TAKTİKSEL ENKAZI TOPARLADI"
Bu süreç sonunda ideal 11’ini hatta oyun içi değişiklik hamlelerini de sayarsak ilk 14’ünü ve ideal oyun düzenini oturtan Fenerbahçe üst üste 5 galibiyet alırken Advocaat, Perreira sonrası taktiksel enkazı toparladı.Bu akşam Zorya karşısında maçın mutlak favorisi % 90 oranda oturmuş kadrosu ile Fenerbahçe. Zorya ise Fenerbahçe ile Ukrayna’da karşılaştığı maça göre daha da geri bir seviyede. Takımın en iyi oyuncularının Shakhtar Donetsk’ten kiralık gençler olduğu hatta başkanı bile eski Shakhtar Donetsk yöneticisi olan takım, savaş nedeniyle maçlarını kendi asıl sahasında değil de Odessa’da oynuyor olmanın fiziksel ve mental yorgunluğunu daha da fazla hissetmeye ve aldığı sonuçlarla hissettirmeye başladı.

"ZORYA HIZLI ÇIKARAK GOL ARAYACAK"
Son lig maçında Olexandria karşısında öne geçmesine rağmen son dakika golüyle kaybettiler. 23 dakika 10 kişi oynamanın sıkıntısını fena halde çektiler. 90 artıda sahadan yenilgiyle ayrılmalarına neden olan golü yediklerinde rakipleri Olexandria da 10 kişiydi. Bu Zorya’nın fiziksel açıdan yorgun ve kiralık genç oyuncular ağırlıklı kadrosu için tam bir yıkım oldu.Kasım ayında oynadığı hiçbir maçı kazanamayan Zorya yine geride kompakt şekilde kapanıp hızlı çıkarak gol arayacaktır.

"FENERBAHÇE GOL ŞANSI VERMEZ"
UEFA Ligi’nde Zorya’nın A planı tamamen bundan ibaret. Ancak Mehmet Topal-Jozef-Neustadter üçlüsünden ikisi Fenerbahçe orta sahasının merkezinde oynarken bunu başarmaları zor. Fenerbahçe’nin duran top savunmasında sezon başına göre toparlandığı herkesin malumu. Bu akşam da duran top savunmasında dikkatli olursa rakibe kolay kolay gol şansı vermez. Zorya, Manchester United’ı da geride kapanarak zorladı ancak güçleri yetmedi.

"KUYT VE ARKADAŞLARI BİR GÜZELLİK YAPARSA..."
Benzer senaryoyu bu gece de görebiliriz. Normal şartlarda Fenerbahçe’nin minimum 1-0 kazanacağı bir maç. Advocaat’ın maç öncesi açıklamalarının ışığında Alper Potuk’un yine merkez orta 3’lünün parçası olarak oynamasını bekliyorum. Zaten takımın en büyük kozu Lens’in sakatlığı tamamen geçtiğinde Alper ortada daha da etkili olabilecek özelliklere sahip.Bu akşam Kuyt ve arkadaşları bir güzellik yapıp Manchester United’ı yener, Fenerbahçe de normal olanı yapıp Zorya’yı yenerse Fenerbahçe direkt üst tura çıkacak. Dilerim böyle olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!