Ali Bıdı'nın hedefi bisiklette dünya şampiyonluğu

Güncelleme Tarihi:

Ali Bıdının hedefi bisiklette dünya şampiyonluğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 10:42

Ali Bıdı'nın hedefi bisiklette dünya şampiyonluğu

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Triatlon Federasyonu tarafından Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleştirilen Ünye Triatlon Şampiyonası'nda birinci olan Ali Bıdı, yeni hedefinin bisiklette Dünya, triatlonda Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Erkeklerin 9, kadınların ise 3 kategoride yarıştığı triatlonda toplam 350 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği Ünye Triatlon Şampiyonası'na Antalya'dan 65-100 yaş kategorisinde katılan tek sporcu olan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı şampiyon oldu. Madalyasını Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın elinden alan Ali Bıdı, iş dünyasında başarılı olmanın yolunun spordan geçtiğini söyleyerek yeni hedeflerini açıkladı.

28 Ağustos'ta İtalya'da yapılacak Dünya Bisiklet Şampiyonası'na katılacak olan Ali Bıdı, burada 65+ kategorisinde dünya birinciliğini hedeflediğini söyledi. Ali Bıdı, bu organizasyonda 120 kilometre pedal çevireceğini belirtti. 28 Ekim'de ise bu kez Belek bölgesinde Avrupa Iran Man Şampiyonası'nın yapılacağını hatırlatan Ali Bıdı, burada da 60 yaş üstü kategorisinde 1900 metre yüzüp, 90 kilometre bisiklet sürüp, 21 kilometre koşacağını söyledi. Milli sporcu Ali Bıdı, daha önce ikinci olduğu bu şampiyonada bu yıl birinciliği göğüslemek istediğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!