Ali bebeği itfaiye kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Ali bebeği itfaiye kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 18:05

Ali bebeği itfaiye kurtardı

Haberin Devamı

 

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da çöp atmak için evden çıkan Zeliha Durmaz'ın 11 aylık bebeği Ali, kapının kapanması ile kilitli kaldı. Ali bebek, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kapı kırılarak kurtarıldı.

Olay, öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi'nde meydana geldi. 8 katlı bir apartmanın 7'nci katında oturan Zeliha Durmaz, çöpü bırakmak için evin dış kapısını açtı. Çöpü giriş kapısının yanına bırakmak için uzandığı sırada kapı bir anda kapandı. Yanında anahtar bulunmayan Durmaz, evde 11 aylık bebeği Ali'nin yalnız olduğunu belirterek, komşulardan yardım istedi. İki gün önce sünnet olduğu belirtilen Ali bebeğin ağlamaya başlamasıyla Durmaz ve komşuları kapıyı açmak için çekiç ve demirle zorladı. Tüm uğraşlara rağmen kapıyı açamayan Durmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri kapıyı açmak için uzun süre uğraştı. Bu sırada anne Zeliha Durmaz, "Kanama olmuştur diye endişeleniyorum" diyerek ekiplerden acele etmelerini istedi. Anne Durmaz, kapının altından elini uzatarak bebeğine "Ali, oğlum. Ağlama" diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

İtfaiye ekipleri çekiçle vurulduğu için kapının sıkıştığını belirlerken, bir itfaiye personeli merdivenle 7'nci kata çıkarak daireye girdi. Önce Ali bebeği sakinleştiren itfaiye eri ardından da içeriden kapıyı açmak için uğraştı. Kapının yine açılmaması üzerine koçbaşı getirildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından kapı kırılarak açıldı. Anne Durmaz bu sırada gelen eşi Fehmi Durmaz ile içeri girerek bebeği kucağına aldı. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!