Ali Atalar’ın Yeni Kitabı “ Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı” Yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Ali Atalar’ın Yeni Kitabı “ Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı” Yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 17:14

GAZETECİ ALİ ATALAR’IN “OSMANLI’DAN GÜNÜMÜZE BAKIR SANATI “İSİMLİ KİTABI YAYINLANDI. TÜRKİYE’DE BAKIR SANATI ÜZERİNE İLK YAYIN OLAN KİTAPTA BAKIR YAPIM TEKNİKLERİ, BAKIR İŞLEME TEKNİKLERİ, BAKIRCILIĞIN TARİHÇESİ VE BAKIR FORMLARI KONUSUNDA ARAŞTIRMALAR YER ALIYOR. KİTAPTA YAKLAŞIK 250 ADET FOTOĞRAF BULUNUYOR.

Gazeteci Ali Atalar’ın “Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı “isimli kitabı yayınlandı. Türkiye’de bakır sanatı üzerine ilk yayın olan kitapta bakır yapım teknikleri, bakır işleme teknikleri, bakırcılığın tarihçesi ve bakır formları konusunda araştırmalar yer alıyor. Kitapta yaklaşık 250 adet fotoğraf bulunuyor.
Gaziantep’te 32 yıldan beri gazetecilik yapan ve çeşitli gazetelerde görev alan Ali Atalar son araştırma kitabı ile geleceğe ışık tutuyor. Daha önce Gaziantep Folkloru, Gaziantep Kültüründe Oyun, Osmanlı Dönemi Antep evleri, Tarihe Tanıklık Eden Evler ve Saklı Sanatlar isimli araştırma kitapları ile Baklava Dürümü ve Anne Beni Bir Daha Doğurur musun? isimli öykü kitapları yayınlanan Atalar Bakır sanatı üzerine yazdığı kitap bu güne kadar araştırılmayan bir konuyu daha gün ışığına çıkardı.
Kendi çabalarıyla özel bir müzede oluşturan Atalar son kitabı ile ilgili olarak, “ Osmanlı’dan Günümüze Bakır Sanatı isimli kitabım benim yazdığım 8. kitaptır. Üzerinde yıllardan beri çalıştığım bakırcılık ve bakır sanatıyla ilgili kitabım yayınlandı. 194 sayfa olarak yayınlanan kitapta benim çektiğim 250 civarında fotoğraf yer almaktadır. Kitabın içerisinde, bakırcılığın tarihçesi, Türk kültüründe bakırcılık, maden sanatında bakırcılık, kalaycılık, bakır yapım teknikleri, bakır süsleme teknikleri, bakırcılıkta kullanılan aletler, bakır eşyaların üzerindeki yazılar ve anlamları, usta isim ve damgaları, bakır süslemelerinde semboller ve tüm bakır eser formları yer almaktadır. Geleceğe kaynak niteliğinde olan bu kitapta Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde bölgemizde hizmet veren ustaların isimleri de yer almaktadır. Yok, olmaya yüz tutmuş olan bakırcılık sanatını tekrar gündeme getirmek ve geçmişte kullanılan eserlerin gün ışığına çıkarılması adına önemli bir eser olduğunu düşünüyorum. Kitapta yer alan bakır eserlerin tümü kendi koleksiyonumda bulunmaktadır. Saklı Konak’ta sergilediğim bakır eser sayısı 1500 civarındadır. Kendi imkanlarımla çıkardığım bu kitabın bir kaynak kitap olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Ali Atalar yayınladığı kitapların yarı sıra Osmanlı Dönemi Bakır Eserler sergisi, Mutfak Kültüründe Bakır Sergisi, Osmanlı Dönemi El Sanatları sergisi, Antep Evleri fotoğraf sergisi, Tarihe Tanıklık Eden Evler fotoğraf sergisi ve Basının dünü bugünü isimli sergiler açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!