Ali Akyıl: Oğlum ve diğerleri için buradayım

Güncelleme Tarihi:

Ali Akyıl: Oğlum ve diğerleri için buradayım
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:49

Brüksel’de geçen yıl yapılan terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı törende, yılbaşı gecesi İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Belçika vatandaşı Kerim Akyıl’ın babası Ali Akyıl da bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen anma törenlerinde, terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen anıtın açılışı da yapıldı. Aralarında Türkiye’nin de olduğu terör saldırısına uğrayan ülkelerin bayraklarına yer verilen açılış törenine, yılbaşı gecesi İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Belçika vatandaşı Kerim Akyıl’ın babası Ali Akyıl da katıldı.

Ali Akyıl: Oğlum ve diğerleri için buradayım
ÇOCUĞUMU BELÇİKA’DA TOPRAĞA VERDİM

Törende bir konuşma yapan Ali Akyıl, sözlerine, “Oğlum ve diğerleri için buradayım” diyerek başladı. Akyıl, teröristlerin, yılbaşı gecesi nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkede yaptığı saldırının, beraber yaşama fikrini zedelediğini ifade etti. Terör sorununun ortak bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Akyıl, şunları söyledi:
“Ben Türkiye’de doğdum, 13 yaşında buraya geldim. Babam burada madenciydi. Burada bizler açık kollarla karşılandık. Özgürlük içinde yaşıyorduk, birbirimiz hakkında hep iyi şeyler diliyorduk. Ancak saldırıyla ciddi bir hasar aldık. Geçmişte Türkiye’ye kesin dönüş düşüncemiz vardı. 1999 yılında bir yıl süreyle Türkiye’de yaşadım. O yıl, baba ocağının geldiğin ülke değil, mutlu olduğun ülke olduğunu öğrendim. Çocuğumu da Belçika’da toprağa verdim. Bizi gruplar halinde bölmeye çalışıyorlar, birliğimizi bozmaya çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

KÖTÜ IRK YOK, KÖTÜ DÜŞÜNCE VAR

“Teröristlerin bu amaçlarına fırsat verilmemeli. Farklı düşünsek de, farklı dinlere inansak da, farklı etnik kökene sahip olsak da, aynı dili konuşmasak da birbirimize saygı göstererek yaşamalıyız. Kötü bir ırk yok, sadece kötü düşünceler var. Törene, ‘önyargısız davranmalıyız’ mesajını vermek için katıldım. Türkiye’den geliyorum ve size Mevlana Celaleddin Rumi’nin sözlerinden alıntı yapmak istiyorum. ‘Gel, gel, ne olursan ol yine gel’. İster Yahudi ol, ister Hıristiyan, ister Müslüman, ister Budist ol. Tek fark eden şey insan olmak.”

Haberin Devamı

22 Mart 2016’daki Brüksel saldırılarında 32 kişi ölmüş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı. 1 Ocak 2017’de ise İstanbul’dak ibir gece kulübündeki yeni yıl kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi yaralanmıştı. Her iki saldırıyı da terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!