Alex'in yeri değişti

Yapılan transferler ve ‘Şampiyonlar Ligi’nde başarı’ baskısı kaptanın saha içindeki pozisyonunu farklılaştırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman asla ve asla kaptanı yok etme ya da onsuz bir oyun düzenine hemen geçme çabası içinde değil.

Hem Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı hem de lige çok iyi bir başlangıç yapmayı hedefleyen Fenerbahçe yeni sezona yepyeni bir oyun düzeniyle başlamaya hazırlanıyor.. Aykut Kocaman yönetiminde yeni transferlerle eski oyuncuları Topuk Yaylası’ndaki çalışmalarda bir potada eritme çabasında olan sarı lacivertli ekip, asıl önemli adımı yurt dışı kampı ve hazırlık maçlarında atacak.. Özellikle son 1 ayda Fenerbahçe taraftarının en çok konuştuğu konu olan “Alex’siz takım olur mu?” sorusu da Aykut Kocaman’ın kafasında yavaş yavaş şekilleniyor..
Kocaman’la uzun uzun konuşma fırsatı bulamadım. Sadece, “Yeni sezon için başarı dileklerimi” ilettim kendisine.. Ses tonu son derece kendine güvenen ve rahat bir tarzdaydı.

Haberin Devamı

Hedef: Akıcı ve tempolu futbol

Kampla ilgili aldığım duyumların en önemlisi ise Alex’in yeni oyun tarzıyla ilgiliydi. Kocaman, asla ve asla kaptanı yok etme ya da onsuz bir oyun düzenine hemen geçme çabası içinde değil. Bu konuda kendisine hiç soru sormadığımın, hiç konuşmadığımının altını çizeyim.. Ancak Alex’le ilgili Kuyt ve Mehmet Topal’ın transferlerinin ardından yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe taraftarını yeni arayışlara itti doğal olarak..
Sokaktaki her üç Fenerbahçeli’den ikisi, takımı mutlaka ama mutlaka Şampiyonlar Ligi’nde görmeyi, bunun ligdeki hedeflerin bile önüne geçmesi gerektiğini belirtirken Aykut Kocaman da, geçen sezonun bir adım ötesinde daha akıcı ve tempolu futbol oynamanın hesaplarını yapıyor.

Çift forvetli sisteme geçiş

YENİ Fenerbahçe’de Kuyt-Sow ikilisinin ileride oynaması hemen hemen kesin.. Stoch’un sol kanatta yer alması ağırlıklı.. Ancak Caner’in bu bölgede geçen yıl dönem dönem yakaladığı başarıyı yakalaması halinde Stoch, sağ kulvara da çekilebilir.. Orta ikilide çoğu kişi Aykut Kocaman’ın, Mehmet Topal ve Cristian’ı yan yana oynatacağını düşünebilir. Ancak takımın 9 yıldır organizatörlüğünü üstlenen Alex de Souza’yı ‘geriden oyun kurma’ işleviyle görevlendirmesi ve takımın pas trafiğini daha iyi kontrol etmesi en olası çözüm yollarından biri olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kimsenin yokluğu aranmayacak

Alex’in sadece duran topları kullanan özelliği değil, geriden oyunu okuyan ve Kuyt, Sow, Caner, Stoch gibi isimlerin koşu yoluna top atma yönünü de kullanma düşüncesinde olacak Aykut Kocaman.. Oyunun ilerleyen dakikalarında Alex yorulur ya da oyundan düşerse çok rahatlıkla oyuncu değiştirme şansına da sahip artık Fenerbahçe teknik direktörü.. Son iki sezon bir çok eleştiriye karşın sürekli olarak kaptanın arkasında duran ve bir şampiyonluk, bir ikincilik bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Aykut Kocaman’ın yeni sezondaki en büyük hedefi ‘hiçbir oyuncunun yokluğunda takımın kilitlenmemesi’..
Fenerbahçe’de Marco Aurelio ile birlikte oldukça başarılı sezonlar yaşayan Alex’in yeni sezonda bu oyuncunun görevine benzer bir çizgiye gelmesi de söz konusu..

Haberin Devamı

Oyunu geride kurar

SARI lacivertli takımın efsane kaptanı İmparator Oğuz Çetin, “Fenerbahçe önemli bir değişim içinde. Alex’in bu süreçte mutlaka ağırlığı koruması şart. Oyun içindeki süresi değişik olabilir. Ama geriden oyun kurmada Marco Aurelio rolüne bürenecek bir Alex, Fenerbahçe için çok büyük artıları da beraberinde getirir. Önemli olan Alex’in hem oyun içindeki hem de rakipleri üzerindeki ağırlığını kullanmak. Ön tarafta güçlü isimler olduğu sürece Fenerbahçe, derbiler ve Avrupa kupaları hariç diğer karşılaşmalara daha ofansif bir dizilişle çıkabilir ve sonuç alır.”

Yazarın Tüm Yazıları