Alex veda maçında ağladı, ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Alex veda maçında ağladı, ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 20:50

Alex De Souza, profesyonel kariyerindeki son maçında sahanın ortasında Fenerbahçe bayrağı açtırdı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Brezilyalı yıldız, 86. dakikada gözyaşları içinde sahayı terk etti. Coritiba, maçı 3-2 kazanırken, 90+5'te gelen galibiyet golü sonrasında bütün futbolcular saha kenarındaki Alex'e koşup sarıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin eski kaptanlarından Alex de Souza, Coritiba-Bahia maçıyla profesyonel futbol kariyerine nokta koydu. Alex'in son maçında duygusal anlar yaşandı.

Yeşil sahalara 37 yaşında veda eden yıldız oyuncu, maç öncesi twitter hesabından Türkçe ve Portekizce olarak, "Futbol çok teşekkür ederim" mesajını yayımladı.

Bahia karşısında mücadeleye ilk 11'de başlayan Alex, 88. dakikada yerini Keirrison'a bıraktı. Oyuncu değişikliği için kenara gelen Sambacı, gözyaşlarına hakim olamadı.

Coritiba'da bütün oyuncuların formalarına Alex'in adı yazıldı.

Maç öncesi saha ortasında düzenlenen törende Coritiba bayrağının yanı sıra, Fenerbahçe bayrağı dalgalandı.

Alex De Souza'nın eşi Daianne ve çocukları da her zaman olduğu gibi bu özel günde ünlü futbol yıldızını yalnız bırakmadı.

ALEX DE SOUZA'NIN JÜBİLESİNDEN KARELER

Haberin Devamı

CORITIBALI FUTBOLCULAR 90 5'TEKİ GALİBİYET GOLÜNÜ ALEX'E ARMAĞAN ETTİ

Brezilya Serie A'nın son haftasına dahil olan karşılaşmada Coritiba, Bahia'yı 3-2 mağlup etti. Küme düşme hattındaki Bahia, 'tamam mı devam mı' niteliği taşıyan maçta Almeida (Dk.14) ve Romulo'nun (Dk.26) golleriyle 2-0 öne geçti. Maçı bırakmayan Coritiba, 35'te Ze Eduardo, 85'te Dudu ve 90 5'te Keirrison'un golleriyle 3-2 galip geldi. Coritiba bu sonuçla puanını 47 yaparak 14. sıraya yükseldi, Bahia ise 37 puanla 18. sırada kalarak küme düştü.

İŞTE CORITIBA'NIN ALEX İÇİN HAZIRLADIĞI KLİP

ALEX, SAHA ORTASINDA YAPTIĞI KONUŞMAYLA BİR KEZ DAHA BÜYÜLEDİ

Alex De Souza için maçtan önce saha ortasına bir stand kuruldu. Tribünleri dolduran binlerce futbolseverin alkışları arasında sahaya çıkan Alex, çok önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı.

İşte Alex de Souza'nın o açıklamaları...

"HER ŞEYİMİ FUTBOLDAN ELDE ETTİM"
"Futbolu bırakıyorum. Arjantinliler'in muhteşem oyuncusu Alfredo Di Stefano futbolu bırakırken "Teşekkürler Vieja" demiş. Vieja'nın anlamı, yaşlı annedir. Bazı zamanlarda, bugün içimi kaplayan hisler, beni tamamen ele geçiriyor. Ben her şeyimi futboldan elde ettim. Tamamen futbola aitim. Futbol bir spordan ya da yaşama biçiminden daha fazlası benim için. Bu benim hayatım!

Haberin Devamı

"FUTBOL BİZİ KURTARDI"
Zorlukla kazandığım her şeye teşekkür ediyorum. Mütevazı bir ailede doğdum, ailemin ve o koşullarda yaşayan insanların bilebileceği zorluklarla büyüdüm. Futbol bizi kurtardı.

"KENDİMİ SAVUNDUM; ADALET BEKLEDİM"
Arkadaşlarımla birlikte başardım, tüm dünyayı dolaştım, harika stadyumlarda oynadım ve harika bir hayatım yaşadım. Futbol oynarken her zaman bir 'ateş' hissettim ve profesyonelce futbol oynamak benim için bir bonus oldu. Sporun her iki tarafını da gördüm, öğrendim. Hem de zor yollardan.. Kendimi, haklarım doğrultusunda savunduğum oldu. Sadece adalet için adalet bekledim.

"DARGIN ANLAR YAŞADIM AMA..."
Zorlu, stresl, korkulu, dargın anlar yaşadım ama tüm futbol hayatım eğlenceli ve rüya gibiydi. Çok güldüm, çok eğlendim, çok korktum ama hepsinden öte, bulutların üstünde yürüdüm. Kan, ter ve gözyaşı verdim. Hiçbirinden pişman değilim.

Haberin Devamı

Alex veda maçında ağladı, ağlattı

"AVRUPA'DA İDOL OLDUM"
Her çocuğun hayalini kurduğu futbolu, en yüksek seviyede oynadım. Kalbimin ait olduğu ülkenin formasını giydim. Birçok büyük kulüpte oynadım. Birçok taraftar benim adımı bağardı. Avrupa'da idol oldum. Örnek bir sporcu olarak gösterildim.

TARİHE GEÇECEK BİR SÖZ İLE VEDA
Roma'nın Kralı Falcao şöyle der; "Futbolcular iki kere ölür, ilki oynadıkları zaman..." Ne demek istediğini şimdi anlıyorum ama bence futbolcular iki kez doğar olmalıydı doğrusu. Benim ikinci kez doğuşum şimdi başlayacak.

"GERÇEK DÜŞMANLAR EDİNDİM"
Tüm bu duyguları bana verdiği için futbola teşekkür ediyorum. İnançlı dostlar ve gerçek düşmanlar edindim. Tüm bunlar bana hayatta bir yer ve düşünce verdi. Çok güzel bir aile kurdum. Kazanmanın ne demek olduğunu öğrendim.

Haberin Devamı

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Bana çok yakın olan, beni destekleyen, 19 yıl boyunca arkamda duran herkese teşekkür ediyorum. Hayatımda yeni bir dönem başlıyor ve tüm açık yürekliliğimle, cesaretimle yaşadım. Şu an ve öncesinde neler yaşadıysam, hiçbir şeyi unutmayacağım."

FENERBAHÇE DE ALEX'İ UNUTMADI

Alex veda maçında ağladı, ağlattı
ARDA TURAN'DAN ALEX'E MESAJ VAR



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!