Alex: İlk yarı olumlu geçti

Güncelleme Tarihi:

Alex: İlk yarı olumlu geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 15:39

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Brezilyalı yıldızı Alex De Souza, takım olarak iyi bir ilk yarı geçirdiğine inandığını söyledi.

Alex, Fenerbahçe TV'ye yaptığı ilk yarı değerlendirmesinde, sezona galibiyet serisi rekoruyla başladıklarını, ardından ise düşüş yaşadıklarını kaydederken, “Hedefimiz özellikle ligin ilk yarısını zirvede bitirmekti. Hem ligde, hem Avrupa'da, hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda zirvede olduğumuza göre, sezonun ilk yarısı olumlu geçti diyebiliriz” dedi.

Futbolun içinde zaman zaman yaşanan form düşüklüklerini olağan karşıladığını aktaran Alex, özellikle Kasımpaşa maçında normal performanslarının altında kaldıklarını vurgularken, Beşiktaş maçında küçük detayların kendilerine yenilgiyi getirdiğini, Eskişehirspor karşılaşmasında dikkatsizliklerinin sonucu goller yediklerini söyleyerek, “Düşüş gayet normaldir. Düşüşler, futbolda çıkışlar gibi hep olacaktır. Ben ilk yarıya baktığımızda Kasımpaşa maçı hariç durumumuzu gayet iyi, olumlu görüyorum” ifadelerini kullandı.

“İLK YARININ UNUTULMAZI, GALATASARAY MAÇI”

Brezilyalı oyuncu, sezonun ilk yarısında unutamadığı anlar için, ezeli rakipleri Galatasaray'la oynadıkları derbi mücadelesini gösterdi.
Galatasaray maçını; hafta içindeki hazırlanış süreçleri, yaşadığı sakatlık ve galibiyetin geliş şekli bakımından unutulmaz olarak niteleyen Brezilyalı oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

“Galatasaray maçı ilk yarının unutulmazları arasındaydı. Hafta içerisinde ben bir şanssızlık yaşadım ve bileğim burkuldu. Bileğim kötü bir şekilde şişmişti. Fakat ben belirli bir süre geçtikten sonra Galatasaray maçında oynayabileceğimi düşünmeye başladım. Her ne kadar sizler bileğimi şişmiş halde görünce karamsarlığa kapılsanız da bileğimin özelliklerini ve bünyemin nasıl tepkiler vereceğini iyi bildiğim için Galatasaray maçında bir şekilde takıma yardımcı olabileceğimi düşünüyordum. Sonuç olarak da Galatasaray maçında hem kendi adıma, hem de takımım adına güzel bir maç çıkarmayı başarabildim. Roberto Carlos ve Vederson'la birlikte geliştirdiğimiz atak sonrası attığımız gol benim için unutulmazdı. Galibiyet sonrasında da taraftarımızla birlikte yaşadığımız mutlulukla derbiyi tamamlamış olduk.”

“FİKSTÜR AVANTAJIMIZ VAR”

Fenerbahçe takımının Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında fikstür avantajına sahip olduğu yönündeki görüşlere katıldığını belirten Alex, kendilerine düşenin ise bu teorik avantajı pratiğe dönüştürmek olduğunu söyledi.

“Teorik olarak baktığımız zaman elbette fikstür avantajımız var” diyen Alex, “Biz futbolcular olarak bu avantajı pratiğe çevirmeliyiz. Çünkü ilk yarıya baktığımız zaman, Kasımpaşa maçına kadar kendi evimizde aldığımız galibiyetler var. Gayet güzel bir performans sergiledik. Şampiyonluğu hedefleyen takım böyle bir performans sergilemek, aynı zamanda deplasmandaki maçlarda da galibiyet elde etmek zorunda. Biz, kağıtta gözüken avantajımızı takım olarak sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“LILLE MAÇINI DÜŞÜNMEK İÇİN ERKEN”

UEFA Avrupa Ligi'ndeki performanslarını değerlendiren Brezilyalı oyuncu, mağlup oldukları Twente maçı dışında başarılı bir oyun sergilediklerini dile getirirken, 2. turdaki rakipleri Lille'i düşünmek için de erken olduğunu savundu.

Fransız ekibinin gücüne dikkat çeken Alex De Souza, şöyle konuştu:

“Fransa liginde oynayan bazı arkadaşlarım var. Onlarla yaptığım görüşmelerde, Lille ekibinin ne kadar kaliteli, atak yapmayı düşünen, rakip kalede etkili olan bir takım olduğunu ve özellikle ileri uç oyuncularının çok etkili olduğunu bana söylediler. Güçlü bir ekiple karşılaşacağımız belli. Fakat bizim bu maçı düşünmemiz için daha çok erken. Çünkü ocak ayında oynayacağımız kupa maçlarımız var. O dönemde ayrıca hazırlık çalışmaları da yapacağız. Bunların hepsi elbette ki Lille maçının sonucuna etki edecektir. Bizim yavaş yavaş Lille hakkında bilgi toplamamız gerekiyor. Kadıköy de oynayacağımız ikinci maç sonucu belirleyecek ama orada da bir şekilde turu geçmek için iyi bir şans yakalamalıyız. Eğer ilk maçta avantajlı bir skor alabilirsek, Kadıköy'de de etkili olacağımızı düşünüyorum. Lille'in güçlü bir ekip olduğunu biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Fakat biz de güçlüyüz.”

Alex ayrıca, içerisinde büyüdüğü ve futbola başladığı Brezilya'nın Coritiba takımında yaşanan sıkıntılı dönemin kendisini ve ailesini üzdüğünü vurgularken, “Coritiba Kulübü, aynı zamanda eşimin de yakın bağlantısı olan bir takım ve bu sene onlar için hiç de iyi geçmedi. Coritiba kötü bir sezon geçirdi. Son olarak da sezonun son maçında yaşanan olaylar oldukça fazla üzüntü vericiydi. Çünkü orada belirli bir geçmişim var ve Coritiba benim için özel bir yer. Bu yüzden orada bu tip olayların yaşanması beni bir hayli olumsuz etkiledi” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!