Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü

Güncelleme Tarihi:

Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 13:32

Almanya’nın Köln kentinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) cumartesi günü düzenlediği mitinge terör örgütü PKK gölgesi düştü. AABK Basın Sözcüsü Fuat Ateş, “Mitingimizin başında yaptığımız çağrılara kulak asmayan provokatif bir grup vardı” dedi.

Haberin Devamı

KÖLN’de Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft Meydanı’nda, Özgürlüğe, Demokrasiye, Laikliğe Evet-Faşizme, Şeriata Hayır’ sloganıyla düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanının ön kısmına yerleşen terör örgütü PKK yandaşı bir grup sık sık, Türkiye aleyhine, PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı. Grup, Öcalan posterlerini ve PKK sembollerini indirmeleri konusunda miting görevlilerinin uyarıları dikkate almadı. Miting alanına basın için konulan masanın üzerine elinde terör örgütü PKK flamasıyla çıkan yüzü kapalı bir gösterici ise görevliler tarafından masadan indirildi.

Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü


AABK BASIN SÖZCÜSÜ: PROVOKASYON

AABK Basın Sözcüsü Fuat Ateş, “Bu mitingin çağrıcısı AABK’dır. Fakat Demokratik Güç Birliği’ne dahil olan 30’a yakın kurum da destek verdi. Mitingimizin başında yaptığımız çağrılara kulak asmayan provokatif bir grup vardı. Abdullah Öcalan posterleri ve bazı sembollerle, 70-80 bin kişilik bir kalabalıktan bahsediyoruz, sadece 150-200 kişinin provokasyonu söz konusu oldu. Ama biraz sağduyulu çağrılardan sonra mitingimize kaldığımız yerden devam ettik” dedi.
Köln polisi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, mitingde Almanya’da yasak olan çok sayıda PKK flamasına el konulduğunu ve ilgililer hakkında takibat başlatıldığını bildirdi.
Alevilerin mitingine PKK gölgesi düştü

DEMOKRATİK BİR REJİM İSTİYORUZ

Türkiye’de demokratik bir rejim istediklerini belirten AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat ise “Onun için bir aradayız. Ülkemizde Aleviler mutsuz, Kürtler mutsuz, demokratlar, laikler mutsuz, Atatürkçüler mutsuz, sosyal demokratlar mutsuz. Bugün ülkemizde insanlar yaşam tehlikesi ile karşı karşıya. Yarın ne olabileceğini bilmiyoruz. İnsanların hak ve özgürlükleri gasp ediliyor. Kim hakkını aramak için sokağa çıkıyorsa ya katlediliyor ya zindanlara atılıyor ya da sürgüne zorlanıyor” dedi.
Eski milletvekili Hatip Dicle ile Sol Partili Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen de birer konuşma yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!