Alevi sorununda çözüm yakın

Güncelleme Tarihi:

Alevi sorununda çözüm yakın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorununun çözümü konusunda bugünkü kadar ciddi ölçekte masanın etrafında hiç oturulmadığını savundu ve bunun kıymetinin bilinmesini istedi.

Çelik, “Çözüme bu kadar yakın olunmamıştır” dedi. “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısı”nda konuşan Çelik, taslak metnin katkılarla olgunlaşmasını ve müfredatın 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesini amaçladıklarını anlattı. Çelik, şunları söyledi: Müfredat ile din eğitimi ve öğretimi, sorunun en temel başlıkları arasındadır. Aleviliğin yeni kuşaklara öğretilmesi konusunda ne yazık ki büyük ihmaller vardır. Şimdi Alevi kardeşlerimizin mevcut din öğretimi müfredatıyla ilgili kaygılarını gidermek durumundayız.
Sorunla ilgili ilk adımları biz attık. Hiçbir siyasi irade konuyu gereken bir özen, ciddiyet ve merhametle ele almamış. Sonuçta bu aymazlıkların biriktirdiği sorunlar bugün içinden çıkılması zor bir noktaya ulaşmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ilişkin mevcut müfredatı, hukuki merciler meşru bulmasına karşın, tarafları tatmin etmeyen bir uygulamayı sürdürmeyi doğru bulmadık.
Seferber olduk
AİHM’in, din derslerinin niteliğine yönelik eleştirileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nca kısa zamanda giderildi. (Toplantıya Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan bir temsilcinin katılmadığının hatırlatılması üzerine) çalıştay ve Alevi inanç önderleriyle yaptığımız özel toplantılarda katılmama eğiliminde olanları zorla getirecek değiliz. Çözüme odaklandık, gerçekleştireceğiz. İşin edebiyatı yüzlerce yıl yapılmıştır, ama çözümü konusunda bu ciddiyette, bu ölçekte masanın etrafında hiç oturulmamıştır. Bunun kıymetinin bilinmesini defalarca ifade ettim. Kimseye bir adım yakın değiliz, kimseye bir adım uzak değiliz. Herkese eşit mesafedeyiz. Buraya katılan arkadaşlarımızın hangi dernek, vakfa üye olduğunu da hiç düşünmedik. Hazreti Hüseyin’i ve diğer Kerbela şehitlerimizin saygı ve rahmetle anıldığı manevi bir günde, toplumumuzun en derin sorunlarından birini anlamak ve çözüme kavuşturmak için seferber olmuş durumdayız”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!