GeriSeyahat Alev saçan Mini Cooper S
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alev saçan Mini Cooper S

Alev saçan Mini Cooper S

Bir araç düşünün; modifiye sınırları zorlanmış ve imkansıza ulaşılmış... Kaya Toker’in kusursuz modifiye edilmiş Mini Cooper S modeli işte böyle bir araç. Bu Mini Cooper’in motorundan body kitine kadar her noktasında önemli detaylar var.

Dış kısımda yapılan işlemler elbette dikkati en çok çeken öğe olmuş. Kapıların yukarı kalkması her araçta rastlanan bir şey değil. Tampona baktığınızda orijinal tamponun daha kısa olduğunu ve ek parçayla yere daha yakın olduğunu görebilirsiniz. Standartta yer alan tek sis farının yerini iki adet yeni sis farı almış. Tamponda yeni sis farlarına göre yuva oluşturulmuş ve sis farlarının etrafı krom kaplama ile kaplanmış. Orijinal tamponda yer alan ön panjurun krom çerçevesine, ek olarak ara kromlar yerleştirilmiş. Araca yan taraftan bakınca 18 inç büyüklüğündeki Oxigen Spinner jantlar dikkat çekiyor. Çamurluk sinyallerinin iptaliyle birlikte sade bir görünüm kazanan aracın arka çamurluğu ise kaslı bir Mini Cooper görünümünü sergiliyor. Arka çamurluk şişirme işleminin yanında yan marşpiyellerle birleşen derin hat içinde hava girişleri bulunuyor. Cam direklerinin ve aynaların Foliatec marka karbon kaplamayla kaplanması ise aracın rengiyle bütünlük sağlamış. Dış kısımda yapılan modifiyelerden bir diğeri ise Amerikan cam filmi uygulaması olmuş. Aracın içinde ve dışında toplam 3 bin adet led monte edilmiş.

En az dışı kadar motoruna da yükleme yapılan bu araç, tam bir performans canavarına dönüşmüş. Egzantrik işlemiyle başlayan motor modifiyesine; chip tuning, krank, forget pistons, kapak taşlama işlemi, K&N cold air intake system, Supersprint komple egzoz kiti gibi uygulamaların yanında Ulter çift çıkış egzoz ve Fire Dragon alev kiti gibi modifiyeler de eklenmiş. Fire Dragon alev kitiyle birlikte belli bir devire gelindiğinde basılan tuş sayesinde aracın egzozundan alev çıkıyor.

İç kısımda ise Foliatec çakar butonlarının yerleştirildiği ön panel oldukça sade. Kadranın bir yanına HKS Boost gösterge saati ve diğer yanına HKS Vacuum gösterge saatinin monte edildiğini görüyoruz. Sürücü güneşliğine monte edilen Auto Gauge digital devir saati, Auto Gauge benzin hava karışımı ve Auto Gauge voltmetre saatleri üçlü pod sayesinde monte edilmiş ve araç içindeki asıl unsurları tamamlamış.

Onbeş günde bir yayımlanan otomobil ve tuning dergisi Auto Max Tuning’in katkılarıyla hazırlanmıştır.
False