ALES’te bir soru iptal edildi, sonuçlar internette

Güncelleme Tarihi:

ALES’te bir soru iptal edildi, sonuçlar internette
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 12:57

ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2016-ALES) Sözel-2 testindeki 24’üncü sorunun iptal edildiğini belirterek, buna uygun olarak hesaplanmış sonuçların internetten öğrenilebileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

ÖSYM, 18 Aralık’ta düzenlenen sonbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES) ile ilgili açıklama yaptı.  Buna göre, sınava yönelik yapılan inceleme sonrasında Sözel-2 testindeki 24’üncü soru iptal edildi. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“18 Aralık  tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2016-ALES Sonbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş ve Sözel-2 testindeki 24’üncü sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları,  30 Aralık’tan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!