ALES sınav giriş yerleri yüksek lisans adayları için belli oldu! ALES sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav giriş yerleri yüksek lisans adayları için belli oldu ALES sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 18:31

ALES sınavının giriş yerleri yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için belli oldu. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2016-ALES Sonbahar Dönemi) başvuruda bulunanların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ÖSYM'nin sınav takvimi yeniden güncellenmiş, ALES sınav tarihi ertelenmişti. Peki, yüksek lisans adaylarının gireceği ALES sınavı ne zaman yapılacak? ALES sınav giriş belgeleri nasıl alınacak? ALES sınavı için gerekli belgeler nelerdir? İşte, ALES sınavı hakkında tüm detaylar.

Haberin Devamı

ALES sınav yerleri için beklenen açıklama sonunda geldi.  Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra yüksek eğitimlerini devam etmek isteyen adayların başvurduğu ALES sınav giriş belgesi erişime açıldı. 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na girecek olan adaylar, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden ALES sınav yerlerini öğrenip, sınav giriş belgelerini edinebiliyorlar. Lisansüstü eğitim yapmak isteyenlerin merakla beklediği ALES sınavına kısa bir süre kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ÖSYM'nin sınav takvimi yeniden güncellenmiş, ALES sınav tarihi ertelenmişti. Peki, ALES sınavı ne zaman? Darbe sebebiyle ertelenen sınav kaç saat sürecek? Ales sınav giriş belgelerine nasıl ulaşılacak? İşte, ALES sınav giriş belgesini alabilmek için yapmanız gerekenler ve daha fazlası!

Haberin Devamı

ALES SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİNE NEREDEN ULAŞILIR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2016-ALES Sonbahar Dönemi) başvuruda bulunanların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlandı, ALES sınav giriş belgeleri, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişme açıldı. Adaylar, T.C kimlik no ve şifreleri ile Sınava Giriş Belgesini, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilir.

SONBAHAR SINAVI NE ZAMAN, NE KADAR SÜRECEK?

Başvuruları 27 Eylül’de başlayıp 10 Ekim’e kadar süren 2016 ALES Sonbahar Dönemi sınavı siyasi olaylar nedeniyle bu yıl gecikmeli yapılacak. Lisansüstü eğitim yapmak isteyenlerin girebileceği sınav 18 Aralık’ta 81 il merkezinde ve Bişkek'te (Kırgızistan) uygulanacak. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 180 dakika sürecek. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan kılavuzda sınav soruları ve değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

2016 ALES SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

ALES sınav ücreti bu yıl 80 Lira olarak gösterdi. Başvuru hizmet ücreti ise 3 Lira. Şayet ÖSYM şifresini unuttuysanız bunun için 5 Lira ödemeniz gerek. Fotoğrafınız eskidiyse, ücret 10 Türk Lirası. Sınav ücreti ÖSYM'nin kendi sayfasında olan "ÖDEMELER" kısmından ödeyebilirsiniz. İnternet üzerinden ödeme yapılmayacaksa şayet, kurumun belirlediği bankalardan bir tanesine giderek ücret ödenir. Aldıkları dekontu muhakkak saklamaları gerek.

Haberin Devamı

SINAVDA GEREKLİ BELGELER

2016 Ales Sınava Giriş Belgesi: Bu belge internet üzerinden temin edilmekte, adayların adresine gönderilmemektedir. Sınava giriş için mutlaka gerekli olan bu belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez.

T.C Kimlik Kartı veya Süresi Geçerli Pasaport: Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur.Nüfus cüzdanı/ Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaport dışında, tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

Haberin Devamı

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmez.

 

 

BAKMADAN GEÇME!