ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 09:30

ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavı dün gerçekleşti. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi için yapılan ALES sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. ALES sınav sonuçları ve sınav ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde.

ALES 2016 sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ALES sınav soruları ve cevaplarının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. İşte ALES sınavı ile ilgili ayrıntılar..

Haberin Devamı

 

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 8 Mayıs Pazar günü yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 81 il merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen ilkbahar dönemi sınavı saat 9.30'da başladı ve 150 dakika sürdü.

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer aldı.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sınav sonucu alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8 Mayıs Pazar günü yapılan ALES 2016 sınavının sonuçlarının 25 Mayıs tarihinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ALES sonuçları internet üzerinden yayınlanacak.

BAKMADAN GEÇME!