ÖSYM ALES sonuçları açıklandı! | Sonuç için tıkla

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM ALES sonuçları açıklandı | Sonuç için tıkla
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 11:55

ÖSYM ALES 2015 sonuçları açıklandı mı? 22 Kasım 2015 Pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın sonuçları nasıl öğrenilir? ALES Güz Dönemi sınavlarının sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

Haberin Devamı

22 Kasım Pazar günü 9.30'da yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınavı gerçekleşti. ÖSYM tarafından her yıl 2 defa olmak üzere gerçekleştirilen ALES ülke genelinde 81 merkezde gerçekleştirildi. 

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında açık veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardaki yerlere atanabilmek amacı ile ALES'e giren adaylar sınavın ardından sonuçları beklemeye koyuldu.

ÖSYM ALES sonuçları açıklandı | Sonuç için tıkla

ALES GÜZ DÖNEMİ 2015 SINAVLARI AÇIKLANDI MI?

ALES sınavları sonunda açıklandı. Sınav soruları açıklamasının ÖSYM tarafından sonuç ve soru açıklama portalı üzerinden adaylara sunulması sayesinde adaylar internet kolaylığında soruları inceleyebiliyor. 2015 sonbahar dönemi 22 Kasım 2015 sözel ve sayısal ALES sınav soruları internet üzerinde ÖSYM sonuç ve soru açıklama web portalı üzerinden indirilebiliyor.

Haberin Devamı

ALES ilkbahar sınavı ve ALES sonbahar sınavı şeklinde yılda 2 defa ÖSYM tarafından yapılan bu sınava her yıl katılabilme imkanı bulunuyor. Ancak ALES sınav soruları ve sonuç açıklamalarının ardından alınan ALES puanı 3 yıl süreye sahiptir. Bu nedenle sınava katılan adayların ALES puanları ile yapacakları başvuruları en genç 3 yıl içerisinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Aksi halde ALES puanları geçersiz sayılacaktır.

 ALES 2015 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM ALES sonuçları açıklandı | Sonuç için tıkla


ALES SINAV SONUÇLARINA NEREDEN ULAŞABİLİRİM?

Adaylar ALES sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecekler. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak.

Haberin Devamı

ALES SINAVI NEDEN YAPILIR?

Yükseköğretim kurumlarında bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler ve öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunludur.

ÖSYM ALES sonuçları açıklandı | Sonuç için tıkla


SONUÇLARIN DOĞRULUĞU İÇİN “SONUÇ BELGESİ KONTROL SİSTEMİ”

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılıyor. Söz konusu işleme ÖSYM’nin internet sitesinde ki Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI İÇİN ÖSYM'DEN UYARI
ÖSYM'nin ALES sonuçlarına ilişkin daha önce yaptığı duyurular bu sene içinde geçerli olacak. ALES sonuçları yalnız internetten öğrenilebilecek. ÖSYM, ALES sonuçları için adaylara ayrıca bir sonuç belgesi göndermeyecek.

ALES 2015 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI YAYINLANDI

ÖSYM'nin 22 Kasım 2015 tarihinde yapılan 2015-ALES Sonbahar Dönemi Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorulara erişebileceklerdir.

ALES 2015 SINAV SORU KİTAPÇIKLARI İÇİN TIKLAYINIZ.