Aldanmayalım

İKİ takım arasında kalite farkı var. 11’e 11 oynansa ne olurdu? Tartışılır...

Haberin Devamı

Oynanmadığına göre, sahadaki gerçek bizim lehimize. Benzer iki pozisyonun hakem değerlendirmesi klasik ev sahibinden yana olunca, haliyle sonuç da ona göre oluyor. Maçı yayınlayan kuruluşun kameramanı da, yönetmeni de futbolu bilmeli. Onlar da statlardaki öğeleri tahmin edebilmeliler. Gol atıyoruz, Emre Belözoğlu birilerine koşuyor. Neden koşuyor? Niçin koşuyor? Televizyondaki seyirci merak içinde. Kameramanla yönetmen, yaleleri oynatıyorlar.

Estonya takımı fizik olarak kötü değil. Ama eksik kalınca, kolları kanatları kırıldı. Umut, her geçen gün üstüne koyuyor. Burak, bildiğimiz gibi. Hep yardım, hep yardım dileniyor ve yakışmıyor. Emre çok faydalı oynadı. Defansta, yine büyük hatalar yaptık. Allah’tan adamlar eksildi de kurtardık.

Avcı artık anladı

Haberin Devamı

Futbolda bazı detaylar var. Önemsiz gibi gözüküyor ama çok önemli. Hala Milli Takım’da oyuncularımız, taç atışlarını, yani elleriyle kullandıkları atışları, rakibe atıyorlar.
Hollanda maçından sonra, bu sonuç iyi geldi. Ama aldanmayalım. Hala iyi değiliz.

Abdullah Avcı, kendini hala kulüp teknik direktörü zannetmesin. Her milli takım teknik direktörüne o ülke vatandaşının hesap sorma hakkı vardır. Onun da, her Türk vatandaşının tenkitine saygı duyması mecburiyeti vardır.

Avcı, Hollanda milli maçından sonra, Milli Takım Teknik Direktörü olduğunu anlamaya başladı.

 

Yazarın Tüm Yazıları