Aldanmak istiyorum

HAFTALAR önce ‘çok gol yiyerek şampiyon olunmaz’ diye iki laf etmiştim. Bunu boşu boşuna söylemedim. Bu, yalnız Beşiktaş için geçerli değildi. Dünyada da böyle.

Şampiyon olacak takımlar, ligin en az gol yiyen takımlarıdır. Beşiktaş’ın başına gelenler de bundan dolayı. Hele son iki haftayı üst üste koyuyorum, kopya kağıdı koysan aynısı çıkar. İkişer tane, amatörlerin yiyeceği golleri yiyorsun, ondan sonra tepin dur. Ne pozisyon yetiyor, ne de dakika...

Dün akşamki oyunda bir şeye çok takıldım. Lucescu arkadaşım, dün akşamki oyundan en son çıkacak adam Ahmed Hassan. ‘Gol atar da galip gelirim’ diye mi korktun? Sergen ile Tümer’i oyuna alıyrsun. İyi de ediyorsun. Çünkü top, sende daha fazla kalacak. Daha fazla pozisyon bulacaksın. Bulduğun pozisyonlarda da topu içeri itecek tek adam Ahmed Hassan. Onu da yanına oturtuyorsun. Benim bu yaptığın işe aklım sırrım ermiş değil.

Vallahi Beşiktaş’ı yazmaktan sıkıldım. ‘Şu ligi çabuk oynasalar da çabuk bitsin’ diye dört gözle bekliyorum. Yine de ‘şu iyi oynadı, bu iyi oynadı’ diyemeyeceğim. Ailece kaybediyorlar. Birini birinden ayırayım istemiyorum.

İkincilik çıkmaz sokakta

Emre’
nin de gördüğü sarı kartlardan bıktım, usandım. Görmese hayret edeceğim. Konya takımı, ilk 15 dakika iki kolay gol buldu. Sonra, ‘bu maçın üstüne yorgan çekeyim’ diye düşündü. Ama olmadı. Çünkü orta sahaları hiç yok. Beşiktaş rahat geçtiği orta sahayı çabuk oyuna çevirebilse, dün akşam Konyaspor’u mağlup da olabilirdi. Altan, Zafer, Cenk iyi bir üçlü. Birkaç takviye ile Konyaspor önümüzdeki sezon daha üst sıralarda olur.

Hakemler için de bir şeyler söylemekten usandım. Bir pozisyon var. Ogün’ün eline mi çarptı, çarpmadı mı, eliyle mi oynadı? Oturduğum yerden süzmem mümkün değil. Elle oyadıysa penaltı, eline çarptıysa değil. Neticede Beşiktaş, ikinciliği de çıkmaz sokağa soktu. Haa daha dört maç var, hepsini kazanırsan rakipler de kaybederse ne olur diye beklentiye girildi. Ben zor diyorum. Aldanmayı da çok istiyorum.
Yazarın Tüm Yazıları