Albayrak’tan Çin çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Albayrak’tan Çin çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 22:00

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji alanında işbirliği ve yatırıma davet için Çin’e gidiyor. Bugün başlayacak ziyaret 25 Mart’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

4 gün boyunca Çin’de üst düzey temaslarda bulunacak olan Albayrak, Türkiye’nin yeni dönemdeki hedeflerini ve projelerini Çinli muhataplarıyla paylaşacak, işbirliği ve yatırım imkanlarını anlatacak. Albayrak’ın görüşme listesinde finanstan yenilenebilir enerjiye, madencilikten termik santrale pek çok alanda yatırım yapan dünya devi Çin firmaları yer alıyor.

Albayrak’ın Çin ziyareti 3 ayaktan oluşacak. Albayrak, ilk olarak başkent Pekin’de temaslarda bulunacak. Albayrak, Pekin’de Rüzgar Merkezi’ni gezecek, dünyanın en önemli Rüzgar Enerjisi firmaları ile bir araya gelecek. Albayrak, daha sonra Pekin’de, Çin Kalkınma Bankası ve bazı finans kuruluşları ile görüşmelerde bulunacak. Albayrak burada Türkiye ekonomisinin istikrarını ve güvenli yatırım ortamını anlatacak; Türkiye’deki projelere yatırım çağrısı yapacak. Çin Enerji İdaresi Direktörü (Enerji Bakanı) Nur Bekri ile de görüşecek olan Albayrak, iki ülke arasında enerji alanındaki işbirliğini ele alacak. Albayrak, Pekin’deki programının son bölümünde Çinli kömür devleri ile bir araya gelecek. 

Haberin Devamı

Albayrak’ın, Çin ziyaretinin önemli gündemlerinden birisi de nükleer olacak. Pekin’den sonra Weihai şehrine geçecek olan Albayrak, bu şehirde faaliyet gösteren ve Çin’in milli nükleer teknoloji şirketi SNPTC’nin 3. Nesil Nükleer Santral olarak bilinen CAP 1000 Nükleer Santrali’nde incelemelerde bulunacak. Albayrak, nükleer alanındaki son teknolojileri Çinli uzmanlardan dinleyecek. Albayrak’ın Çin ziyaretinin son durağı ise Şangay olacak. Albayrak, Nükleer Mühendislik Araştırma ve Dizayn Enstitüsünü ziyaret edecek. Albayrak, Termik Santral ve Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren firmalarla görüşecek. Albayrak, Türkiye’nin kömür ve yenilenebilir enerji alanlarındaki potansiyelini, hayata geçirmek istedikleri projeleri anlatacak. 

BAKMADAN GEÇME!