Albayrak: Muhtarlar bizim yol arkadaşımız

Güncelleme Tarihi:

Albayrak: Muhtarlar bizim yol arkadaşımız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 16:48

Albayrak: Muhtarlar bizim yol arkadaşımız

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Mahalle muhtarları bizim yol arkadaşımızdır. 3,5 senemiz doldu. Hep beraber hareket ettik, bundan sonra da beraber hareket edeceğiz. İstekleriniz her zaman başımızın üzerindedir" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valiliği tarafından Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Süleymanpaşa İlçesi'ndeki Ramada Otel'de gerçekleşen etkinlikte Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, 11 İlçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İl Müftüsü İsmail İpekve ilçe muhtarları da katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Mart 2014'ın Tekirdağ için idari yapı olarak bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Ekim 1923'te Edirne Vilayetine bağlı bir sancakken 30 Mart 2014'te büyükşehir olmak ve 93 yıl boyunca merkez ilçenin adının Tekirdağ olması, daha sonra Süleymanpaşa olması ve 12 Kasım 2012 akşamı 257 köyümüzün mahalle statüsü kazanması Büyükşehir Belediyesi'ne önemli görevlerin düşmesi demektir. Biz bu göreve başladığımız zaman kendimize yol arkadaşı olarak muhtarlarımızı seçtik. Hep beraber olduk. 4 defa çalıştay yaptık, muhtarlarımızın tüzel kişiliği kalkmasına rağmen 11 belediye başkanı olarak desteğimizi verdik. Bugün bunun mutluluğu içerisindeyim. Ama en büyük sevincim köy yollarının büyük bir kısmını tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah hizmet süremizin sonunda tamamını bitirmiş olacağız. Mahalle muhtarları bizim yol arkadaşımızdır. 3,5 senemiz doldu. Hep beraber hareket ettik, bundan sonra da beraber hareket edeceğiz. İstekleriniz her zaman başımızın üzerindedir. Sizler mahallelerimizin temsilcilerisiniz" dedi. 

VALİ: MUHTARLAR GÜVEN KAZANMIŞ KİŞİLERDİR
Başkan Kadir Albayrak'ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Muhtarlığın önemli bir müessese olduğunu belirterek, "1828 yılından itibaren muhtarlık müessesi kurulmuş. Geldiğimiz noktada muhtarlığa en fazla önem verilen, muhtarlığın öneminin hatırlanmasına vesile olan en son 2016 yılından itibaren de 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. Muhtarlar insanların güvenin kazanmış, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış,mahallesine, köyüne hizmet eden, bu amaçla gayret sarf eden kişilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın geleneksel hale getirdiği Muhtarlar Buluşması, bizim illerimizde gerçekleştirdiğimiz buluşmalar bu anlamda önemlidir. Bu buluşmalarda o mahallede yaşanan sorunları ilk ağızdan duyabiliyoruz. Ben özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum" dedi.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü İsmail İpek'in ettiği dua ile son buldu. 

ALBAYRAK, MUHTARLARI AĞIRLADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte Muhtarlar Günü kapsamında muhtarlar heyetini ağırladı. Süleymanpaşa Belediyesi'nde gerçekleşen ziyarette Başkan Kadir Albayrak, Muhtarlar Günü'nü kutladığını belirterek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Albayrak ayrıca Tekirdağ'ın tüm mahallelerinde görev yapan muhtarlar ile birlikte Tekirdağ için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Heyette yer alan muhtarlar da Başkan Albayrak'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!