Albayrak: iki buçuk yıllık alt yapı çalışmalarının sonucunu aldık

Güncelleme Tarihi:

Albayrak: iki buçuk yıllık alt yapı çalışmalarının sonucunu aldık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 10:44

Albayrak: iki buçuk yıllık alt yapı çalışmalarının sonucunu aldık

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- ULUSLARARASI İş Dergisi Forbes’in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler” araştırmasında Tekirdağ, ideal kentler sıralamasında 4. sırada yer aldı.
Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) ile Deloitte’nin birlikte hazırladığı “İller Arası Rekabetçilik Endeksi”ne dayanan araştırmanın devamı niteliğindeki çalışmada, Tekirdağ yılın sürpriz ismi olarak lanse edildi. “Nasıl bir kentte yaşamak istiyorsunuz?” sorusuna dayalı çalışmada geçen sene 9. sırada yer alan Tekirdağ, bu sene beş sıra birden kazanarak 4. sıraya yükseldi. Yazıda kent nüfusununzenginliği ve alt yapı kalitesinin yanı sıra yaşanılabilirlik endeksindeki artıştan da bahsedildi. Sanayileşmedeki hızlı yükselişe de dikkat çeken Forbes Tekirdağ’ı, Türkiye’nin en çok göç alan ve nüfus artış hızı en yüksek ikinci kent olarak açıkladı.
İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DEN SONRA
Yazıda listenin sürpriz kenti olarak bahsedilen Tekirdağ’ın birçok büyükşehri geçerek İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra yer alması dikkat çekti.Forbes Dergisinin Ekim sayısında yer alan araştırma sonucu bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İki buçuk yıllık alt yapı çalışmalarının sonucunu aldık. Göreve başladığımız ilk günden itibaren yorulmadan, özveri ile süren istikrarlı çalışmalarımız başarıya ulaştı. Hayata geçirdiğimiz projeler sonrası Tekirdağ yeni çehresiyle, ‘Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler’ sıralamasında 4. sıraya ulaştı. Yeni büyükşehir olmuş bir kent için büyük bir başarı elde ettik. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Her şey yaşanabilir, mutlu bir Tekirdağ için” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!