Albayrak, Çorlu, Saray ve Ergene'nin kurtuluşunu kutladı

Güncelleme Tarihi:

Albayrak, Çorlu, Saray ve Ergenenin kurtuluşunu kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 17:50

Albayrak, Çorlu, Saray ve Ergene'nin kurtuluşunu kutladı

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin düşman işgalinden kurtulusunun 95'nci yılını kutladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşlarının yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Albayrak, şöyle dedi:

"Yürekleri Atatürk sevgisiyle çarpan, Cumhuriyet sevdalısı yurttaşlarımızın yaşadığı Tekirdağ ilimizin Çorlu, Ergene ve Saray ilçelerinin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümünü kutluyoruz. 1'nci Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun yenik düşmesi sonucunda ilimiz Yunan işgaline uğramıştır. Ancak özgürlük ve bağımsızlığından tarih boyunca ödün vermeyen milletimiz, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenmiş ve milli mücadeleye katılmıştır. Atalarımız, 'Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz' diyen Atatürk'ün önderliğinde, yurdumuzda düşman işgaline son verme idealinde birleşmiştir. Ulusumuzun özgürlüğü, ülkemizin bağımsızlığı İnönü'de, Sakarya'da ve Dumlupınar'da canlarını bu güzel vatan uğrunda feda eden atalarımızın kahramanlıkları sayesinde kazanılmıştır. Bizler bugün mutlu, huzurlu ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak, bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Ata'mızın bize armağan ettiği bu güzel vatana sahip çıkmalı, bağımsızlığımıza kast eden güçlere karşı her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeliyiz. Bu düşüncelerle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu güzel toprakları canlarını feda ederek vatan haline getiren kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ve 1 Kasım Kurtuluş Bayramı'mızı kutluyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!