Albayrak: Bizlere düşen en büyük görev, Ata'mızın mirasına sahip çıkmak

Güncelleme Tarihi:

Albayrak: Bizlere düşen en büyük görev, Atamızın mirasına sahip çıkmak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 12:14

Albayrak: Bizlere düşen en büyük görev, Ata'mızın mirasına sahip çıkmak

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yayınladığı mesajda, "Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Cumhuriyet nesilleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata'mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Albayrak anma mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Yurdumuzun kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 79 yıl önce aramızdan ayrıldı.Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Türk ulusu, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. Bize bu güzel yurdu armağan eden Atatürk, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek Cumhuriyet'i genç nesillere emanet etti. 79 yıl önce Ata'mız aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Cumhuriyet nesilleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata'mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Bu düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!