Albayın 15 Temmuz ifadesi: Özel Harekat'a bomba emrini ben verdim

Güncelleme Tarihi:

Albayın 15 Temmuz ifadesi: Özel Harekata bomba emrini ben verdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 23:31

15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Harekât Komutanı olarak görev yapan Albay Ahmet Özçetin, ifadesinde 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekât (PÖH) Merkezi’nin bombalanması talimatını kendisinin verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Özçetin ifadesinde özetle şunları anlattı: “15 Temmuz 2016 günü bayrak töreninden sonra Yarbay Nihat Altuntop’a sadece o gün için değil bugün ve ilerisi günler için terörle mücadele kapsamında uçuşlar olabileceğini, hazırlanmalarını söyledim.

Özel Kuvvetler’in beni ve ailemi ölümle tehdit etmesi nedeniyle uçuşlara yönelik konuşmalar yaptım. Ankara üzerine kalkan uçaklar bizim gündüzden hazırlanmaya başlanan terörle mücadele kapsamındaki uçaklardır. Bizim alandan kalkan F -16 sayısını tam bilmiyorum.

Akın Öztürk Paşa oradaydı ancak ne yaptığını bilmiyorum. Genelkurmay Başkanı’nın Akıncı’da olduğunu konuşmalardan duydum ve Akın Öztürk Paşa ile Başbakan ile görüşmeye gideceklerini duydum. Benden PÖH’teki yol nizamiye ve bazı yerlerin vurulması talimatını vermemi istediler.

Haberin Devamı

Ben de tehdit ile kabul ettim. Ben sadece PÖH’le ilgili talimatları verdim. Benden ne söylemem istendiysa onları söyledim. PÖH’teki bombalamayı gerçekleştiren pilotlar Diyarbakır’dan gelen uçaklar olabilir ya da bizim üssümüze ait uçakları kullanan pilotlar da olabilir. Yakıt ikmal uçağı havada olduğundan Diyarbakır’dan gelen uçaklar da üssümüze gelmeden Ankara üzerinden bomba atımı gerçekleştirebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!