Albatros tartışması! Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi...

Güncelleme Tarihi:

Albatros tartışması Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 19:51

İSTANBUL Büyükçekmece’deki 30 dönüm arsanın satışı tartışma yarattı. Bölge sakinleri Albatros Parkı olarak bilinen alanın yapılaşmaya açılmasına karşı çıkıyor. Belediye ise arsanın park alanı dışında olduğunu, kendi mülkünü ihale ile sattığını açıkladı. İhaleyi alan şirketlerden Demir İnşaat’ın patronu ise söz konusu alanda Orta Doğulu ortakları ile konut ve turizm tesisi yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Büyükçekmece’deki Albatros parkında yeşil alanın satılmaması için yıllardır mücadele eden aktivistler satışın gerçekleşmesinin ardından büyük tepki gösterdi. Diren Albatros platformu üyesi Musa Seçkin, “Belediye ağaçları keserek bizi devre dışı bırakacağını zannetti. Mücadele devam edecek. Kepçe dozer geldiğinde tekrar orada olacağız. ‘Sattık oldu’ diye bir şey söz konusu değil” dedi. 

500 AĞAÇ KESİLDİ İDDİASI

Arazinin satılmaması için yıllarca mücadele veren ve 25 yıldır Atatürk Mahallesi muhtarı olan Alkış Barış, şunları söyledi: “Burası eskiden kafanızı kaldırdığınızda gökyüzünü göremeyeceğiniz kadar sık bir ormanlık alandı. Yabancı turistler gelir kamp kurardı. Sonra belediye ağaçları kesti, kuruttu. Mıcır döktü. Yaklaşık 500 ağacı yok ettiler. Maksat burayı ağaçsızlaştırarak imara açık hale getirmekti. Sonra da dikenli tellerle çevirdiler. 2000’den beri Albatros için uğraşıyorum. Katliam dursun diye sesimizi duyurduk. 2009’a kadar direndik ama sonunda tek kaldık. Sonra tekrar bir uyanış oldu. Bir sabah geldik baktık ki çocukları çadırlarından atmışlar, çadırları yıkmışlar. Gençleri gözaltına aldılar. Belediyenin neredeyse tüm malları hacizli. Haciz yoluyla satılıyor.”

Haberin Devamı

‘ARAZİ PARK ALANINDA DEĞİL’

Satılan arazinin iddia edildiği gibi park alanı olmadığını belediyenin tapulu ve imarlı mülkü olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise tepkilere şöyle cevap verdi: “Muhaliflerim basını yanıltıyor. 200 bin metrekarelik Albatros parkının 30 bin metrekarelik imarlı arsası satıldı. Kullanım hakkım 500 bin metrekareyken Büyükçekmece’nin estetiği bozulmasın diye kendi hakkımızdan feragat ederek 45 bin metrekareye düşürttük. İstesem 500 bin metrekarelik alan yapabilirdim. Kimse de engelleyemezdi. Burada 2 bin kişilik istihdam alanı oluşturacak.”

KONUT VE TURİZM İMARLI

İhaleyi alan şirketlerden Demir İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ise şunları söyledi: “Söz konusu arsa 70’li yıllardan bu yana imarlı. Turizm imarı varken, Büyükşehir’den oy birliği ile turizm ve konut imarı verilmiş. Belediyenin mülkü. Biz de ihaleye girdik kazandık Suudi Arabistan, Yemen ve Katarlıların kurduğu şirket yüzde 60, biz de yüzde 40 hak sahibiyiz.. Söz konusu alanın parkla ilgisi yok. Parkın gerisinde kalan rampa alan. Üstinde korunması gereken 2 ağaç var. Bu ağaçlar da inşaat alanı dışında. Biz bir kaç bloklu proje planlıyoruz. Projede bölgede yaşayan herkesin faydalanacağı, kamuya açık alanlar da olacak.”

Haberin Devamı

Albatros tartışması Belediye Başkanı iddialara yanıt verdi...

Ekonomide son 24 saat


 

BAKMADAN GEÇME!