Alba Tores hem Avrupa'da hem ligde şampiyonluk yaşamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Alba Tores hem Avrupada hem ligde şampiyonluk yaşamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 23:51

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın İspanyol yıldızı Alba Torrens, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetini Real Madrid ile Barcelona rekabetine benzeterek “El Clasico 2 denilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Torrens, Fenerbahçe’nin güçlü bir takım olduğunu ama Türkiye Kupası’nı alarak kendilerinin de güçlerini gösterdiğini söyledi.

2011 Euro League Final Four MPV’si ve şampiyonu, 2013 Eurobasket şampiyonu İspanyol Alba Torrens, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin El Classico 2 olduğunu söylüyor. 3 yıldır sarı kırmızılı takımda oynayan ve ilk yılıdının adeta bir turist gibi geçtiğini söyleyen yıldız oyuncu ile Türkiye kariyeri üzerine bir sohbet yaptık. Geçen sene ağır bir sakatlık yaşadığını ancak şu anda kendini çok iyi hissettiğini anlatan Torrens, “Bu sene Türkiye Ligi ve Euroleague’de sadece birer mağlubiyetimiz var. Her geçen gün takım daha da iyi oluyor. Türkiye Kupası’nı da kazanarak herkese gücümüzü gösterdiğimizi düşünüyorum. Şampiyon olmak için gereken herşeyi yapacağız” diyor. İşte Torrens söyleşisinden bölümler:

Haberin Devamı

ÖNCE AVRUPA SONRA TÜRKİYE LİGİ

Fenerbahçe çok iyi bir kadroya sahip ama biz de iyi bir takımız. Şampiyonluk hasretine son vermek için oynayacağız. Önümüzde çok önemli bir Euroleague var. Bunu bitirdikten sonra şampiyonluk için gerekli konsantrasyonu sağlayacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe’ye karşı oynamak kesinlikle zor. Kolay bir şey değil. Türkiye Kupası’nda gücümüzü gösterdiğimizi düşünüyorum. Biz kendi oyunumuzu oynadığımız sürece Fenerbahçe’yi yeneriz zaten. Ligde diğer maçlarda da kendi oyunumuzu oynadığımızda aldığımız sonuçları gördük.

HER ŞEY MÜKEMMEL DEVAM EDİYOR

Galatasaray-Fenerbahçe derbileri için yapılabilecek en iyi yakıştırma bence ‘El Clasico 2’ olur herhalde. Benim ülkemdeki El Clasico (Barcelona-Real Madrid rekabeti) aynısı Galatasaray ile Fenerbahçe arasında var. Bu da Türk El Clasico! İki kulübün de tarihi çok eski ve üstelik de şehirdeler. Gerçekten aynı şehirde olmaları aralarındaki tarihsel rekabeti daha da farklı bir hale getiriyor. Benim için Galatasaray gerçekten çok büyük bir kulüp. Dediğim gibi üç yıldır buradayım ve her şey çok mükemmel.

BENİ BURADA SEVEN ÇOK

2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacak olması benim için ekstra bir motivasyon. Hiç yabancılık çekmeyeceğim! Çünkü beni burada seven birçok insan var.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÇOK BİR TAKIM

Türkiye Milli Takımı’nın çok iyi bir kadrosu var. 2014’ün ev sahipliği de sizin için ayrıca bir avantaj olacak. Zaten geçen Türkiye Avrupa üçüncüsü olarak gücünü gösterdi. Benim milli takımım İspanya ise daha genç takım ama hedefimizden şaşmayacağız. En iyisi için mücadele edeceğiz.

EUROLEAGUE FİNAL İÇİN OYNAYACAĞIZ

Bana göre bu yıl Euroleague’de güzel işler yapıyoruz. Şöyle bir gerçek var ki çok fazla iyi takım ve çok iyi oyuncular var. Ama biz de bu iddiamızdan vazgeçecek değiliz. Öncelikle TOP 8’e kalmak için her şeyi yapacağız. Ondan sonnra da sonra da kesinlikle final oynamak için oraya gideceğiz.

SAKATLIK DURAKLAMA DÖNEMİM OLDU

Salamanca’da şampiyonluk yaşamak benim için mükemmeldi. Ondan sonra Galatasaray’a geldim. Galatasaray’da çok ciddi bir sakatlık geçirdim. Benim için bu bir duraklama oldu. Ondan sonra tekrar kendime gelmeye çalıştım. Yazın milli takımdaki performansımla bunu gösterdiğime inanıyorum. Bundan sonra da hedeflerim arasında en iyi olmak ve Galatasaray için en iyisini yapmak var.

Haberin Devamı

FUTBOLDA BARCELONA TARAFTARIYIM

Futbolda sadece Galatasaray maçlarını izledim. Onun dışında hiçbir takımı izlemedim. Barcelona taraftarıyım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!