ALAYLI DEĞİL MEKTEPLİ GAYRİMENKULCÜLER

Güncelleme Tarihi:

ALAYLI DEĞİL MEKTEPLİ GAYRİMENKULCÜLER
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 09:50

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne bağlı olarak geçtiğimiz yıl açılan ‘Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’, gayrimenkul sektöründe aktif rol alacak gençleri mesleğe hazırlıyor.

Haberin Devamı

Bu sene ‘uluslararası kabul edilirlik akreditasyonunu’ da alan bölümde, finans, vergileme, gayrimenkul yönetimi ve gayrimenkul projesi geliştirme gibi konularda uzman öğretim görevlileri eğitim veriyor. Gayrimenkul sektöründe uzun yılllardır nitelikli çalışan açığının bulunduğunu belirten Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, “Alaylı değil eğitimli insanların sektörde yer almasıyla kalite ve verimlilik artmaya başlayacak” dedi. Türkiye’nin uluslarası düzeyde akredite olmuş tek gayrimenkul akademisi olduklarına dikkat çeken Tanrıvermiş, şunları söyledi:

İŞ DERTLERİ OLMAYACAK

“Mezun olduklarında sektördeki çalışanlara kıyasla daha fazla teknik bilgiye sahibi olacaklar. Bu sebeple işsizlik diye bir dertleri olmayacak. Eğitim süreçleri içerisinde, sektörde öğrenilmesi gereken teknik bilginin çok üzerine ulaşmış olacaklar. İş becerisini ve tekniğine hakim bir şekilde iş hayatına giriş yapacaklar.

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN İHTİYACI VAR

Sektöründe gayrimenkul konsunda teknik bilgi almış insanlara ihtiyacı var. Alaylı değil eğitimli insanlarla sektördeki kalite ve verimlilik artmaya başlayacak. Bu program sayesinde buradaki açığı da kapatacağız. Sektörün kötü işlediği tespit edilen çarklarını nitelikli ve uzman kişiler yetiştirerek ortadan kaldırmış olacağız.

İŞ BAŞINDA TECRÜBE

30 kamu kurumu ve 20 özel sektör kuruluşuyla yaptığımız görüşmeler sonucunda öğrenciler 2’nci sınıftan itibaren sektörün içinde tecrübe kazanmaya başlayacak. Biz buna staj yerine, ‘iş başı eğitim’ adını verdik. Okul kapandığında öğrencilerimiz bu kurumlarda aktif görev alacak ve eğitmenlerimiz her hafta düzenli olarak öğrencileri denetleyecek.”

EĞİTMENLERDEN BURS FONU

Eğitmenlerin oluşturduğu burs fonundan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere, bölümlerini tercih etmeleri halinde maddi destek sağlayacaklarını belirten Tanrıvermiş, ”Eğitmenler olarak ilk 30 binden bölümümüzü tercih edecek öğrencilere kendi oluşturduğumuz burs fonundan destek sağlayacağız. Sektöre kapasiteli ve istekli öğrencilerle girmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!