Alaybey'in son harikası Kurtarma-2 teslim edildi

Güncelleme Tarihi:

Alaybeyin son harikası Kurtarma-2 teslim edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZCİLİKTEN Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, bakanlığına bağlı Kurtarma-2 Römorkörü'nün filoya teslim töreni için geldiği İzmir'de, 2001 yılında Denizcilik Bakanlığı kurulacağı müjdesini verdi. Mirzaoğlu, ‘‘Denizcilik Müsteşarlığı kanun teklifi hazırlandı’’ dedi.

DENİZCİLİK Bakanlığı olmamasının büyük sorun olduğunu belirten Bakan Mirzaoğlu, mevzuattaki karışıklıklar nedeniyle denizciliğin gelişemediğini söyledi. İdari engellerin kaldırılacağını belirten Mirzaoğlu, ‘‘Bir marina izni almak için 8 bakanlık ve 23 müdürlüğün onayı gerekiyor. Bu nedenle müteşebbis vazgeçiyor’’ dedi.

TÜRKİYE'nin yurtiçi ve dışı deniz ulaşımının güçlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Mirzaoğlu, ‘‘Türkiye deniz ülkesi. İzmir buna iyi bir örnek. Ancak, neden İstanbul - İzmir - Antalya arasında yolcu ve yük taşımacılığını geliştiremiyoruz? Ulaşımda da, turizmde de deniz yollarını açmalıyız’’ dedi

KURTARMA - 2'nin Türk tersanelerinde yapılan ikinci gemi olma özelliği taşıdığını belirten Mirzaoğlu, ‘‘Bu gemi, İstanbul Boğazı'nda kurtarma ve yangın söndürme hizmeti verecek. Bundan sonra yapılacak kurtarma gemisi de İzmir'de hizmet verecek’’ diye konuştu.

Alaybey Tersanesi'nde yapılan Kurtarma - 2'nin devir teslim törenine katılan Bakan Ramzan Mirzaoğlu, gemiyi gezerek bilgi aldı. Fotoğraflar: Cesur SERT / İZMİR

İstanbul Boğazı'nda yangın söndürme ve kurtarma hizmeti verecek olan gem i, Körfez'de özelliklerini gösteren mini bir gösteri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!