ALATURKA ALBÜM GELİYOR

Güncelleme Tarihi:

ALATURKA ALBÜM GELİYOR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 03:00

Ajda Pekkan müzik kariyerine sayısız hit sığdırdı. Her albümünde dinleyicilerini şaşırtmayı bildi. Şimdi Ozan Çolakoğlu albümündeki “Ben Yanmışım”la yine her yeri inletiyor. Bir yandan da 13 Temmuz’da vereceği konsere hazırlanıyor. Ünlü sanatçıyla, röportajın bugünkü bölümünde yeni müzik projelerini ve hit şarkı seçmenin sırlarını konuştuk.

Haberin Devamı

Ajda Pekkan’ın hayatının büyük bölümü müzik. Evinde spor yaparken bile sürekli müzik dinliyor. Çeşitli markalardan müzik kulaklıkları satın almaksa en büyük zevklerinden biri. Farklı farklı birçok kulaklığı var. O kulaklıklardan basların nasıl duyulduğunu bile heyecanla anlatıyor. Arkadaşlarına bazı markaları özellikle öneriyor.

KURUÇEŞME’YE ÖZEL YENİ ALTYAPILAR      

Bu akşam Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki konserine gideceğiz. Ama öncesinde ilk durağımız Korukent’teki Taşkın Sabah stüdyosu. Ajda Pekkan 13 Temmuz’da Kuruçeşme Arena’da vereceği konserin çalışmalarına çoktan başlamış bile.

Önce konser için şarkıların yenilenen altyapılarını pür dikkat dinliyor. Latin ve caz hayranı. Şarkılarında dünya sound’larını kullanmak istiyor. “Her zaman insanları şaşırtmayı ve güzel şeyleri vermeyi seviyorum” diyor.

EN STRESLİ OLDUĞU  YER STÜDYO  

Ajda Pekkan’ı tanıdıkça ne kadar yumuşak bir kalbi olduğunu görüyorsunuz. Aslında o, bu durumdan şikayetçi, “Keşke biraz daha sert olabilseydim çünkü bu kadar yumuşak huylu olunca sanatçı olarak otoriten kayboluyor” diyor.

Zaten bu dört gün içinde Süperstar’ın en stresli hallerini stüdyoda görüyorum. Olabilecek en ufak bir hatayı bile hesaplamaya çalışıyor ve ekibiyle uzun uzun konuşuyor.

GEREKİRSE YURTDIŞINDAN DANSÇI GETİRİYOR

Sahneye nasıl çıkacak? Hangi şarkıyla başlayacak, hangi şarkıyla bitirecek? Dansçılar ne giyecek? Hepsini ekibiyle ve sağ kolu Etel ile planlamaya çalışıyor.

“Sahnede sesi en iyi şekilde dinleyicinin duyması için ne gerekiyorsa alın” talimatını veriyor. Dansçıları içinse “Gerekirse Latin kızları ülkelerinden buraya getirin. Ben her şeyi cebimden karşılarım” diyor. Bir de sürpriz var; Ajda Pekkan bu konsere özel bir İngilizce şarkı hazırlıyor.

ÖPÜCÜK YOLLUYOR ERİYİP BİTİYORUM

Yarım saat için gittiğimiz stüdyodan üç saat sonra çıkabiliyoruz. Evde kısa süre dinleniyor ve ardından gece vereceği konserin hazırlıklarına başlıyor. Son derece iddialı kostümünü giymesi için kulisten çıkıyorum.

Bu sırada geri sayım başlıyor ve Ajda Pekkan sahnede... En güzel şarkılarını bir ağızdan dinleyicilerle söylüyor. Sahneden bana göz kırpıp, öpücük yolladığındaysa eriyip bitiyorum! Hâlâ kalbim güm güm çarparken o sahneden iniyor ve konser sonrası arabada sorularımı soruyorum.

Haberin Devamı

İÇİMDE BİR DEVİNİM YAŞIYORUM

Haberin Devamı

* Kısa bir durgunluk döneminden sonra altı yıl içinde müzik dünyasında şarkılarınızla yeniden büyük bir patlama yaptınız... Ne değişti?

- Ben de bilemiyorum. Her şey bir anda oldu. Birdenbire bir güç, bir şeyler yapmam için beni dürttü.

* Serdar Ortaç’tan şarkılar aldınız. Hemen ardından “Ajda Pekkan bir Serdar Ortaç şarkısını nasıl söyler” eleştirileri geldi. Bunlara cevabınız nedir?

- İşte hep böyle oluyor. Ama sonra kötü bir şey yapmadığımı gördüklerinde herkesin fikri değişiyor. “Resim” harika bir şarkıydı ve Serdar kendi dalında çok başarılı bir sanatçı.

* Her yaz hit yakalamanın sırrı, püf noktası ne?

- Bu tesadüf olamaz. Allah’ın bir lütfu diyelim. Şarkıları dinledikten sonra bu parçayı nereye götürebilirim diye üzerinde çalışıyorum. Tabii tek başıma değil, şarkıyı yapan kişiyle empati kuruyoruz.

* “Ajda çok disko mu oldu?” diyenlere cevabınız nedir peki?

- Keyif benim, şarkıyı söyleyen benim! Hür doğdum hür yaşarım (gülüyorum). Şarkılarımda hür olmak bana keyif veriyor.

* “Yakar Geçerim” şarkınızda bir mor çatı hikayesi varken, yeni şarkınız “Ben Yanmışım”da biten bir aşk hikayesi var. Her şarkıda farklı kadınlık hallerini yaşamak nasıl bir ruh hali getiriyor?

- Önemli olan dinleyicilere duyguyu geçirmek. Sonra o duygunun bana geçmesi için tabii içimde bir devinim yaşıyorum.

ALATURKA ALBÜM GELİYOR

* Bir yerde Süperstar, evde bambaşka bir kadın ve farklı şarkılarla hikayeler... Bütün bunlarla başa çıkmak için yardım alıyor musunuz?

- Yok ya. Çok şekersin. Bütün bunların psikiyatrı benim. Bir psikoloğa gitsem, hikayeme nereden başlayıp nerede bitireceğim? Ayrıca gayet iyiyim. Belli değil mi iyi olduğum! (gülüyor)

* Yeni albüm projeniz var mı?

- Yeni pop albüm nisandan önce olamaz. Sonbaharda alaturka albüm geliyor. Muazzez Abacı ile üç-dört şarkıda birlikte olacağız. Ayrıca Orhan Gencebay albümünde “Severek Ayrılalım”ı okuyorum.

* Sizin için en özel şarkınız hangisi?

- Hayatlar inişli çıkışlı. O an ne hissediyorsam hangi duygu beni etkiliyorsa o şarkıda heyecanlanıyorum.

Haberin Devamı

O İMKANLAR SAĞLANSA BEN DE MADONNA'NIN YAPTIKLARINI YAPARIM

* Müzik dünyasında çok haksızlığa uğradığınızı düşündünüz mü?

- Tabii, tek başına bir kadın, yıllarca böyle zor bir sektörde...

* Madonna sonrası Ajda mı Madonna mı karşılaştırmaları yapıldı...

- Güzel karşılaştırmalar oldu aslında. Madonna olayı, bir fenomen olayı. O büyük bir proje, zaman ve mekanlar gerekiyor. Dünya turnesine çıkma imkanları var. İki mekanla kısıtlı kalırsanız bu yatırımı yapamıyorsunuz. Türkiye’de insan kendi imkanlarıyla bir şeyler gerçekleştiriyor.

* O imkanlar size sağlansa...

- Tabii yaparım. Bu meslekte kaldığım sürece kendime yenilik katmak istiyorum. Sadece şarkı söylemek yetmiyor! İnsanlar sahnede illüzyon ve şölen görmek istiyorlar, bunda da haklılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!