Alaşehir ve üzümünü tanıtım atağı

Güncelleme Tarihi:

Alaşehir ve üzümünü tanıtım atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 11:25

Alaşehir ve üzümünü tanıtım atağı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesi ve üzümünün tanıtımı için çeşitli gazete ve televizyon kanalından 35 köşe yazarı ve yorumcuyu ağırladı.

Alaşehirli İşadamı Sadık Doğrusöz'ün bağ evinde düzenlenen gecede, aynı zamanda şair, yazar, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu olan Sunay Akın, güldürürken düşündürdü, opera sanatçıları Hakan Aysev ve Levent Gündüz ise verdikleri mini konserle uçsuz bucaksız bağı inletti. Gecenin açılışında konuşan MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhün Karaçoban, "Bir ülkenin rekabet gücü, nitelikli insan kalitesinin aklı ve kültür ve tabiat varlıklarını, yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirebilmesi, özgün ve yenilikçi ürünlerini değerlendirip ihraç edebilmesiyle ortaya çıkar. Markalaşmış ürünleri  itibarlı kentleri  ile birer çekim merkezi haline gelir. Böylesi başarılı sonuçlarda  ancak eğitim, farkındalık, diyalog  kollektif bilinç, sosyal sorumluluk,  katılımcılık, kapsayıcılık, paydaşlı yönetim anlayışıyla mümkün olur. Amacımız üzüm kenti Alaşehir'i yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla, doğasıyla yerel ve insan değerleriyle 21. yüzyılın çağdaş kentlerinden birisi haline getirmek. Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, geleceğe bir sözümüz var, üzümüyle, ceviziyle, kestanesiyle, kirazıyla sıcak su kaynaklarıyla, zengin tarihi geçmişiyle, sımsıcak insanların buluşma noktası bir alandır Alaşehir. Bu ilçe kardeşliğin kentidir. Bu benzersiz tarihi mirası yaşatacağız. Hayalimiz büyük, hedefimiz çok net. Bu şehrin marka kenti olması için el birliği ile güç birliği ile çalışacağız" dedi.

GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ

Etkinlikte konuşan şair ve yazar  Sunay Akın ise izleyenleri güldürürken düşündürdü. Gelecek için önce hayal, sonra gerçeğin olması gerektiğini belirten Akın, "Çocukların bize ihtiyacı yok. Bizim, çocukların hayallerine ihtiyacımız var. Gelişmiş ülkeler çocuklarına 'Hayal kursun', 'Hayal gücü gelişsin' diye, gelişmemiş ülkeler ise 'Çocuklar oyalansın' diye oyuncak alır. Müzeler toplumların hafızasıdır, müzesi olmayan ülkeler Alzheimer olur. ABD 'de 17 bin 500 müze var. Atatürk bunu bildiği için Etnografya Müzesini kurmuştur" diyereke, Alaşehir'de de bir müzenin kurulmasını istedi.

BAĞLAR İNLEDİ

Daha sonra opera sanatçıları Hakan Aysev ve  Levent Gündüz mini bir konser verip, uçsuz bucaksız bağı inletti. İki sanatçı, konserlerinin sonunda uzun süre alkışlandı. İzyeyenlerde zaman zaman şyarkılara eşlik etti. Gece, Belediye başkanı Gökhan Karaçoban'ın Aysev ve Gündüz'e çiçek vermesiyle sona erdi. Etkinliğeğ çok sayıda davetli de katıldı. Konuk gazeteciler, bugün ise üzüm bağları ve işletmleri ile Tariş Üzüm Entegre Tesisleri'nde incelemelerde bulunacak.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!