Alarm veriyor

BU Fener takımı moralsiz, kaliteli kadrosu yok. Giren adamlar maçı kurtaramaz. Dünkü maçı son dakika golüyle kazanmaları da bir şey ifade etmez. Orta sahası yok, topu kullanamıyor.

Oyun başlıyor, topu ayağına alan ilerideki Güiza’ya şişiriyor. Güiza üç adamın arasında ne yapacak? Allah’tan Güiza, Semih’in güzel pasında nefis bir gol attı, bir de son dakikada Semih’e galibiyet golünü attırdı. Uğur Boral’a güzel bir pas verdi. Uğur enteresan bir adam. Bir sürü saçma sapan şey yapıyor, ama muhteşem vurup golü yaptı.

Fenerbahçe, dün kazandı ama bu takım bu ligi götüremez. Fenerbahçe Futbol Takımı’nın 11 oyuncusundan 6’sı sarı lacivertli takımın formasını giyemez. Çok standart bir takım Fenerbahçe. 2-1 galip durumda farkı artırmak şöyle dursun skoru bile koruyamıyor. Bu şekilde bir sürü maç kaybetti. Demek ki kondisyon eksikliği var. Onsekizin içinde ıska geçen defans olur mu? Araya atılan toplar Edu ile Lugano’nun en büyük zaafı. Kocaelispor dün bu şekilde güzel bir gol attı.

Kadrosu iyi değil

Bu Fener takımı, bu elindeki kadroyla en fazla rakibinden daha fazla mücadele eder, en fazla maçı kazanır, bunu da becerikli oyuncularıyla yapar. Tıpkı dün olduğu gibi. Antrenör elindeki imkana göre en iyi kadroyu çıkarıyor. Senin takımının iki açığı ne yaptığını bilmiyor. Allah’tan tek santrfordan ikiye döndüler. Semih, Güiza’ya, Güiza da Semih’e gol attırdı. İkisi yan yana oynayınca daha verimli oluyorlar. Güiza topa nasıl vurulacağını dün attığı golde gösterdi. Fenerbahçe alarm veriyor. Bu nasıl düzelecek? Ben bu oyuncularla pek mümkün görmüyorum. Sürekli maç kazanması için şansının olması lazım. Gol pozisyonuna girmiyor ki, şansı olsun. Kaçırdı diyelim, öyle pozisyonlar da fazla yok. Ne defansta topu kurabiliyor, ne de çabuk oynayabiliyor. Bunları yapması için kaliteli bir kadrosunun olması lazım. Fenerbahçe’nin kaliteli bir kadrosu yok. Bunu herkes kafasına soksun.

Fenerbahçe’nin dünkü görüntüsüyle kazanması bir şey ifade etmiyor. Güzel olan taraf, Semih’le Güiza’nın anlaşması ve gol atmaları.

Yazarın Tüm Yazıları